Arriben als aeroports valencians els primers viatgers amb PCR obligatòria

Els passatgers agraeixen les noves mesures, encara que hi troben incongruències amb el control de les PCR.

Una viatgera arribant a l'aeroport
Una viatgera arribant a l'aeroport / Alejandro Garcia (EFE).

A partir d’aquest dilluns, totes les persones procedents de països amb una incidència acumulada superior a 150 casos per cada 100.000 habitants, tenen una obligació abans d’entrar a Espanya: han d’acreditar una prova negativa de PCR feta 72 hores abans d’arribar-hi.

De moment, la primera jornada d’aquesta PCR obligatòria als aeroports de València i Alacant transcorre amb normalitat, encara que, segons denuncien alguns passatgers, hi ha algunes incongruències.

Així, viatgers procedents de Zuric (Suïssa) han manifestat que, si no disposen de la prova, no poden pujar a l’avió al país d’origen. També han expressat preocupació, quan assenyalen que, en arribar, no els han sol·licitat el document. “Si no el tens, no puges; així es que, els que pugen, el tenen. Però ací no l’hem ensenyat i, ja que el tinc, crec que hauria d’ensenyar-lo”, ha manifestat una de les passatgeres.

També s’ha expressat en aquesta línia una passatgera que havia fet escala a Hamburg: “El test negatiu ací no me l’han demanat. El tinc, el porte, i em pensava que anava a ensenyar-lo, però no”, s’ha estranyat. Una jove espanyola també ha defensat que els turistes haurien de mostrar la prova, perquè “és una forma de filtrar”. “Qualsevol persona pot dir que li dona negatiu, i això no confirma res”, ha mencionat una passatgera que ha passat un mes a Suïssa després de viatjar des del seu país, Colòmbia.

Cal recordar que, si quan arriben els viatgers, no tenen la PCR negativa, els fan una prova d’antígens. Si dona positiu, els traslladen a un centre hospitalari. Hi ha preparades 25.600 d’aquestes proves per als controls als aeroports d’Alacant i València.

D’altra banda, altres turistes no han trobat carències a l’aeroport. “Vaig fer el test divendres i dissabte tenia la resposta”, ha dit en declaracions a À Punt NTC un turista procedent de Bèlgica. “No hem tingut problemes, ha sigut molt fàcil tot a l’aeroport”, ha declarat, per la seua part, una parella britànica també en aquest mitjà.

“Dona tranquil·litat a l’hora de volar, però crec que el nou test serològic que han tret recentment i és més econòmic hauria de ser el que usaren”, ha manifestat a À Punt un jove que esperava per a pujar a un vol amb direcció a Brussel·les. “El més important és la salut”, ha conclòs, per últim, una altra turista al mateix mitjà.

No portar la PCR negativa pot suposar una multa màxima de 3.000 euros i, si es dona positiu en el test d’antígens, la sanció pot arribar als 60.000 euros.

També et pot interessar

stats