Arriba el Dia Mundial del Turisme d’un any en què hi ha poc a celebrar

Només el turisme rural ha pogut esquivar la crisi i aconseguir un bon estiu.

Un grup de turistes realitza una visita guiada a Sogorb
Un grup de turistes realitza una visita guiada a Sogorb / À Punt NTC

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial del Turisme, tot i que enguany hi ha poc a celebrar, degut al fort impacte que ha tingut la pandèmia del coronavirus en el sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat en declaracions a À Punt que el turístic és probablement el sector més afectat per totes les mesures restrictives, però no només a la Comunitat Valenciana, sinó a tot el món.

Segons els càlculs d’Exceltur, el turisme valencià perdrà enguany 11.397 milions d'euros, el que suposa una caiguda del 63% respecte de 2019.

Però aquestes pèrdues no es distribuiran equitativament per tot el territori, sinó que afectaran més unes zones que altres, dependent del tipus de turisme que s’hi desenvolupe. Així, el turisme rural ha aconseguit esquivar la crisi amb uns resultats que Colomer ha qualificat de “molt interessants” i “certament positius”. I és que moltes persones han preferit optar per la tranquil·litat i els espais oberts per a les seues vacances en un estiu atípic.

Activitats per celebrar el Dia del Turisme

Malgrat la difícil situació que viu el sector turístic, s’han organitzat moltes i diverses activitats per a celebrar el Dia Mundial del Turisme.

A Castelló es podrà realizar una visita guiada al Museu de Belles Arts i al Teatre Principal, així com al Casino Antic. A més, a la ciutat de Peníscola es podrà gaudir d'una visita guiada al Castell per a conéixer la història d'aquest enclavament en una ruta debades des de les 9:30 h fins a les 21:30 h.

A Alacant, la programació d'activitats turístiques per a commemorar el dia inclou portes obertes als museus de la ciutat, passejos als monuments més emblemàtics de la ciutat, rutes en bicicleta, concerts de música clàssica i tasts de vins.

A la ciutat de València es poden visitar els museus i monuments principals amb visites guiades i gratuïtes. Tot i que no estaran oberts tots ells, alguns dels que romandran oberts són la Casa Museu Benlliure, la Llotja, les Torres de Serrans o les Torres de Quart, entre d'altres. També es poden visitar les exposicions, la bodega medieval i el jardí de Bombas Gens.

A més, el veïnat i els visitants podran passejar pel Parc Natural de l'Albufera sempre que es reserve a través d'un correu electrònic per a concertar l'hora.

A la nit, alguns edificis emblemàtics del Cap i Casal com la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'Oceanogràfic, el Palau de les Arts, la Marina de València, el Veles e Vents i la porta del Mar s'il·luminaran amb els colors de la senyera per a donar suport a un sector que tant ha patit amb la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats