Arriba a les aules Som imprescindibles, el programa d'ajuda psicològica a 110.000 joves

Els tallers estan dirigits a alumnes de segon i quart d'ESO, que participaran en sessions compartides amb psicòlegs

El programa 'Som imprescindibles' oferirà orientació amb psicòlegs a milers de joves valencians / À Punt NTC

El programa Som imprescindibles, amb sessions dinàmiques per a acompanyar l'alumnat adolescent en la millora del seu benestar emocional, ha arribat a més de 716 instituts valencians, on beneficiarà 110.000 alumnes de segon i quart d'ESO, que participaran en sessions compartides amb psicòlegs.

En el seu primer taller, l'estudiantat de l'institut l'Arabí de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) ha elaborat una guia vital i els participants han parlat d'expectatives, pors o sentiments, en un espai de confiança dirigit per una psicòloga. Aquesta ha sigut la primera de les sessions del programa que impulsa la Conselleria d'Educació per a abordar la salut mental dels joves.

"Es fa in situ i arriba a tot l'alumnat", ha afirmat la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, que ha recalcat que el programa tracta "tant l'alumnat de centres públics com concertats".

A més dels tallers, acompanyats per cinquanta psicòlegs, s'afigen més recursos perquè puguen gestionar les seues emocions, com la producció d'un vídeo musical que es repartirà per tots els instituts. Els tutors disposen, a més, d'una guia per a aprofundir en el treball socioemocional i detectar situacions de risc i necessitats individuals.

També et pot interessar

stats