Arrepleguen 150 tones d'algues a Dénia en una nit

Des que el 10 d'agost es va posar en marxa aquest dispositiu especial, s'han arreplegat més de 3.000 tones d'algues.

Des del 10 d'agost s'han arreplegat més de 3.000 tones d'algues a les platges de Dénia.
Des del 10 d'agost s'han arreplegat més de 3.000 tones d'algues a les platges de Dénia.

La passada nit del 24 d’agost, es van arreplegar 150 tones d’algues a les platges de Dénia, la Marina Alta. Concretament, se’n van retirar 20 tones a la platja Marineta Cassiana, a les zones del Gosset i del Trampolí, 50 tones a les Rotes i 80 tones més a l’Almadrava, a la costa de la Calma.

Des que es va posar en marxa el 10 d’agost passat, el dispositiu especial de neteja de platges per a arreplegar les algues arrossegades pels temporals i les pluges d’estiu, s’han recollit més de 3.000 tones a la zona de Dénia.

La majoria de les tasques de neteja i recollida d’aquestes algues es fan normalment en horari nocturn per a no molestar els banyistes. Les algues s’arrosseguen de nou cap a l’aigua abans de retirar-les definitivament i, d’aquesta manera, el mar les trau a la vora i l’arena es queda a la platja.

L’Ajuntament de Dénia dona per finalitzada la temporada de tempestes d’estiu i ha desactivat aquest dispositiu especial. D’ara en avant, els encarregats de les tasques de neteja de les platges denieres seran els mitjans ordinaris.

També et pot interessar

stats