Arranquen al Verger tots els cartells de la campanya amb compliments dirigits als homes

L'acte vandàlic ha fet malbé l'exposició per a denunciar el micromasclismes impulsada per l'Ajuntament i l'artista Vero McClain.

Així han quedat els cartells que arreplegaven les floretes
Així han quedat els cartells que arreplegaven les floretes

El Verger (Marina Alta) ha despertat aquest dimecres amb tots els cartells amb compliments dirigits als homes, que havia col·locat l'artista Vero McClain en una de les avingudes de la localitat, per terra. Aquesta provocadora exposició, promoguda per l'Ajuntament i l'activista feminista, buscava visibilitzar els micromasclismes amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Els "compliments de mal gust" els rebien aquesta vegada els homes en lloc de les dones, que històricament han sigut objecte d'aquest tipus d'expressions. "Ie xiquet, amb eixes pilotes em faria un bon putxero" o "Ie xic, si estàs malalt la meua clòtxina és medicina" eren dos dels missatges que es podien llegir penjats per tot el municipi.

L'efímera performance havia generat prou polèmica i dividia el veïnat. El regidor de Cultura del Verger, Miguel Pou, ha confirmat a À Punt que l'acte vandàlic ha passat vora les onze de la nit del dimarts i que es feren servir cadires d'un bar proper a la zona per a despenjar els cartells. La Policia Local investiga els fets i, tot i que encara no ha identificat la persona responsable, se sap de moment que ha sigut una dona de fora del poble, ha assenyalat Pou.

Tot i l’escassa durada d'aquesta rupturista exposició, des del consistori estan satisfets i consideren que ha sigut tot un èxit. “Les frases que s'han posat al carrer molesten i denigren, per tant és la forma de fer veure a la ciutadania que és necessari exposar-los però mostrant la realitat de forma inversa, dirigir-los als homes", afirma el regidor.

“S'ha comprovat que les agressions en el carrer molesten, fins a tal punt que ha sigut una altra dona la que ha retirat de manera espontània les dotze frases exposades”, ha dit Vero McClain. Més enllà de l'alegria pel resultat de la creació artística, l'activista assegura sentir tristesa com a ciutadana: “Quina llàstima que eixa contundència no es trasllade a la vida real. Seria fantàstic si aquesta mateixa resposta respecte a una instal·lació artística es produïra cada vegada que un home llança floretes a una dona”. Actituds que, ha afegit, indiferentment de si provenen d'homes o dones, la ciutadania ha de negar i erradicar.

L'Ajuntament no contempla tornar a penjar de nou els cartells, però els conservarà i arreplegarà també la repercussió que ha tingut la iniciativa en les xarxes socials per a elaborar les conclusions de la campanya.

També et pot interessar

stats