Arranca la XV edició del Humans Fest amb 40 pel·lícules i centrada en el canvi climàtic i Palestina

Este dijous s'ha inaugurat en l'edifici de Tabacalera l'exposició "Activisme africà contra el canvi climàtic", que arreplega una selecció de fotografies del periodista valencià Pablo Garrigós

Cartell de la XV edició del Humans Fest
Cartell de la XV edició del Humans Fest / Human Fest

Arranca la XV edició de Humans Fest, que fins al pròxim 8 de juny exhibirà més de quaranta pel·lícules de ficció i documentals. La lluita contra el canvi climàtic a tot el món i Palestina tindran protagonisme en el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València.

En el marc del certamen este dijous s'ha inaugurat en l'edifici de Tabacalera l'exposició "Activisme africà contra el canvi climàtic", que arreplega una selecció de fotografies del periodista valencià Pablo Garrigós. La mostra reuneix imatges que reflecteixen la lluita d'activistes africans pels drets humans en general i socioambientals en particular, segons ha informat l'organització del Humans Fest en un comunicat.

L'exposició fotogràfica, organitzada per la Fundació per la Justícia en col·laboració amb la UV i la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de València, arreplega testimoniatges mitjançant imatges i textos que mostren el treball contra el canvi climàtic sota l'"amenaça" de les corporacions multinacionals.

"Enguany presentem una edició centrada en la defensa dels drets socioambientals, perquè entenem que protegir el medi ambient i la nostra terra és la base per a garantir que puguem exercir la resta dels nostres drets. Volem que Humans Fest siga un espai de reflexió sobre la nostra responsabilitat amb el planeta i un fòrum d'alternatives a la voràgine neoliberal que ens ha sumit en esta emergència climàtica", va explicar la directora del festival, Majo Siscar en la presentació del certamen.

Document
Consulta la programació de la XV edició del Humans Fest
Consulta'l

Així mateix, l'equip d’esta cita que impulsa Fundació per la Justícia vol mostrar el seu "suport a la lluita del poble palestí i una condemna pública al genocidi que està patint a les mans d'Israel". Per això, el premi honorífic Pau i Justícia que el festival concedeix cada any s'entregarà al Red Carpet Human Rights Festival, el primer festival de cinema i drets humans de Palestina. "Un clar exemple sobre com el cinema serveix per a defensar la identitat d'un poble i avançar cap a la pau", va emfatitzar Siscar.

A més, Humans Fest celebrarà en La Filmoteca IVC el seu cicle de cinema Pau i Justícia sota el títol "Contra les invasions, pau i justícia", projectant tres pel·lícules palestines demà divendres 31 de maig, el dissabte 1 de juny i el diumenge 2 de juny; quan també es comptarà amb la presència dels palestins Mohammed Shat (productor) i Ramzi Maqdisi (actor) per als col·loquis posteriors.

En concret, es podrà veure el documental Ghost Hunting (2017), premi a millor documental en la Berlinale, que mostra com el cinema pot curar ferides. Esta idea de la cultura com a constructora de pau en contextos armats se suma a la decisió del premi al festival RedCarpet, que es regeix per la mateixa filosofia. També es programarà The Tower (2018), una premiada pel·lícula d'animació que no s'ha estrenat comercialment a Espanya i que explica la crisi en què està sumit el seu país des de fa anys en una proposta familiar apta per a tots els públics a partir de set anys. El diumenge 2 de juny es projectarà Omar (2013), un llargmetratge de ficció que va rebre el premi especial del jurat en el Festival de Canes i va ser nominada a millor pel·lícula estrangera en els Oscar. Este treball cinematogràfic narra la història d'amor en la Palestina ocupada entre Nadia i Omar, que és capturat per una acció de resistència i, a partir de llavors, ha d'enfrontar-se a doloroses decisions de vida o mort.

També et pot interessar

stats