Arranca la votació del DecidimVLC per a escollir projectes als barris

Del 15 al 30 de setembre, la ciutadania pot decidir quin dels projectes que han superat les fases prèvies prefereix per als seus districtes.

Des de hui dissabte 15 de setembre i fins al dia 30 d’aquest mes, els ciutadans de València podran votar els projectes
Des de hui dissabte 15 de setembre i fins al dia 30 d’aquest mes, els ciutadans de València podran votar els projectes

La votació es realitzarà a través de la plataforma DecidimVLC i estan cridades a la votació les persones residents a la ciutat majors de 16 anys. En aquesta edició s’ha augmentat el pressupost en 1 milió d’euros.

Des de hui dissabte 15 de setembre i fins al dia 30 d’aquest mes, els ciutadans de València podran votar els projectes que prioritzen per als seus districtes i que han sigut proposats a través del projecte DecidimVLC. Tal com ha explicat la regidora de Govern Obert, Participació, Acció Veïnal, Transparència i Auditoria Ciutadana, Neus Fàbregas Santana, "els pressupostos participatius d’inversions són una eina que l’Ajuntament de València posa a la disposició de la ciutadania perquè puga proposar i involucrar-se en la presa de decisions, respecte a l’execució d’una part del pressupost municipal destinat a realitzar inversions".

La regidora ha explicat que "un dels objectius d’este govern era obrir la institució a la participació. Per això considerem el DecidimVLC com una de les materialitzacions més importants d'aqueta nova relació entre la ciutadania i el consistori". Es tracta de la quarta edició d'aquest projecte i constitueix una mesura que convida a participar i incorporar les propostes i opinions de la ciutadania per a codisenyar aspectes de la gestió municipal. Com a novetat en la convocatòria 2019, els pobles de València (del nord, de l’oest i del sud), atenent la seua singularitat, tenen pressupost propi.

El procés de treball de DecidimVLC ha sigut consensuat, a través de la mesa de participació, amb nombroses organitzacions i plataformes territorials i sectorials de la ciutat de València. La setmana passada es va reunir la mesa de participació per a explicar els detalls del procés de votació i seguir amb el treball de comunicació entre la regidoria i les entitats que la conformen. D’altra banda, el pressupost municipal corresponent a inversions per a l’exercici 2019 de l’Ajuntament de València ascendeix a 8 milions d’euros i la destinació es decidirà amb aquest mecanisme de participació proactiva veïnal.

Per a l’elaboració dels pressupostos participatius s’ha articulat un període previ de diàleg i deliberació sobre propostes de projectes d’inversió en els grups de treball per districte de maig a juny i quatre fases, al llarg de les quals la ciutadania ha pogut participar de diferents maneres i amb diferents graus d’implicació.

En el procés de pressupostos participatius han pogut presentar propostes d’inversió totes les persones empadronades a la ciutat en el moment de la inscripció, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys. El procés de validació comença amb un filtratge segons les bases del Servei de Descentralització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de València, per a poder garantir el compliment de les bases reguladores de DecidimVLC. Després d’aquest primer pas, són els serveis implicats en les propostes els que informen de la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica. 

Els projectes s’aprovaran juntament amb el pressupost de 2019 perquè cada regidoria puga començar a tramitar els projectes.

També et pot interessar

stats