Arranca una operació eixida marcada per la pandèmia i amb un ampli control de carreteres

El Ministeri d'Interior no ha fixat una previsió del nombre de desplaçaments i fa una crida a la precaució per a evitar rebrots.

Carretera a la frontera entre Espanya i Portugal que es va obrir l'1 de juliol després de quatre mesos tancat a causa de l'estat d'alarma decretat per la Covid-19
Carretera a la frontera entre Espanya i Portugal que es va obrir l'1 de juliol després de quatre mesos tancat a causa de l'estat d'alarma decretat per la Covid-19 / Julián Pérez (Efe)

La situació de pandèmia del coronavirus marca l'operació eixida de trànsit d'enguany. Després de l'estat d'alarma es va recuperant la mobilitat i el volum de trànsit, encara que la previsió dels desplaçaments durant la campanya d'estiu és encara incerta.

La primera fase d'aquesta 'operació eixida' ha començat amb embossos i retencions en l'eixida de Madrid i Barcelona, on dos accidents dificulten el trànsit i altres dos sinistres que afecten la circulació a Burgos i Còrdova.

D'altra banda, la Direcció General de Trànsit (DGT) preveu que aquest estiu hi haurà un predomini d'eixides de cap de setmana, més desplaçaments curts, més moviments cap als grans nuclis urbans per a buscar activitats d'oci i més viatges de retrobament.

L'any passat, entre juliol i agost, el nombre de desplaçaments va arribar als 91 milions, enguany s'espera una xifra inferior. A més, en el mes de juny es va registrar un 20% menys de desplaçaments respecte a l'any passat.

Durant aquests dos mesos augmentarà el control en carreteres. Estaran en funcionament 764 radars fixos de radar de control de velocitat, 548 radars mòbils, 12 helicòpters, 216 càmeres de control del cinturó de seguretat i del telèfon mòbil, 11 drons per a les activitats de regulació i ordenació i 15 furgonetes camuflades. A més, s'incrementaran els controls de velocitat, alcohol i drogues.

"Aquest país no pot suportar més morts"

El lema de la campanya d'estiu d'enguany és "Aquest país no pot suportar més morts. Al conduir extrema les precaucions". Marlaska ha fet una crida a la precaució i a la responsabilitat, després de la mort de 28.000 persones a causa de la Covid-19. "Les ganes per recuperar la nova normalitat no poden portar-nos a cometre imprudències en la carretera, ja que en més ocasions de les desitjades, aqueixes imprudències solen acabar en accidents mortals", ha expressat el ministre de l'Interior durant la presentació del dispositiu especial de la DGT.

També et pot interessar

stats