Arranca el nou model de cursos de recuperació de punts: 415 centres ja estan autoritzats

Un total de 415 autoescoles han rebut ja l'autorització de Trànsit per a poder impartir cursos de recuperació de punts del carnet, coincidint amb el canvi de model de concessió a autorització

Contingut extra | Els cursos de recuperació de punts
Els cursos de recuperació de punts / À Punt NTC

Un total de 415 autoescoles han rebut ja l'autorització de Trànsit per a poder impartir cursos de recuperació de punts del carnet, coincidint amb la implantació, aquest dilluns, del canvi de model de concessió a autorització, en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem que anul·lava el contracte vigent. Amb aquest nou model es passa d'un sistema tancat i preu fix a un d'obert i preu lliure.

A partir d'aquest dilluns, la unió temporal d'empreses (UTE) Permís per Punts, que era la concessionària, deixa d'impartir els cursos i les autoescoles autoritzades ja poden iniciar els que estan programats.

Fins ara només es podien seguir els cursos en 360 de les 6.448 autoescoles que hi ha en el territori dependent de la Direcció General de Trànsit (DGT), és a dir, en totes les comunitats autònomes excepte el País Basc i Catalunya.

Els 415 centres autoritzats estan repartits per totes les províncies de l'àmbit de competència de la DGT i el nombre va creixent cada dia.

El canvi de model no afectarà l'usuari, que podrà recuperar els punts a través d'un curs, perquè el sistema es manté. És a dir, que el conductor que haja perdut tots els punts haurà d'estar sis mesos sense poder conduir un vehicle, com passa fins ara, i haurà de superar el curs de recuperació i un examen per a tornar a posar-se al volant.

En suma, és el mateix procediment que fins ara, però a més el conductor disposarà de més centres per a triar.

A la pàgina web de la Direcció General de Trànsit (DGT) es pot consultar un llistat dels centres que ofereixen aquest tipus de curs a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats