Armes simulades, bobines de coure i cotxes d'alta gamma, el botí d'una banda acusada de 50 robatoris a empreses de València i Castelló

La Guàrdia Civil ha detingut els dotze membres de l'organització, que furtava a polígons industrials amb butrons i encastant vehicles

En imatge, l'arsenal d'armes simulades confiscat en l'opearció Newhis
En imatge, l'arsenal d'armes simulades confiscat en l'operació Newhis / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut els dotze integrants d'una presumpta organització criminal que s'estima que ha comés mig centenar de robatoris, mitjançant butrons i encastament de vehicles, a empreses de polígons industrials de les províncies de València i Castelló. La banda tenia el centre d'operacions al polígon de Sagunt, des d'on suposadament va planificar els colps a una empresa del mateix recinte industrial del Camp de Morvedre i a altres d'Albalat dels Tarongers, Estivella i Riba-roja de Túria, així com tres accions més a Manises, Utiel i Betxí.

El material recuperat per la Guàrdia Civil en l'operació, anomenada Newhis, supera el mig milió d'euros. Entre aquest destaquen unes bobines de coure valorades en més de 400.000 euros, sis vehicles de gamma alta i un carregament de 60 armes simulades, rèpliques d'un aspecte molt paregut a les reals, format per fusells d'assalt i metralladors i pistoles de tota classe. La banda donava eixida a tot aquest material a través del mercat negre.

Les persones arrestades són onze homes d'entre 30 i 42 anys i una dona de 52 als quals s'imputen els delictes de robatori amb força, robatori de vehicle de motor, falsificació documental i pertinença a grup criminal. La majoria estaven en crida i cerca per diversos jutjats amb ordes pendents d'ingrés en presó.

El grup criminal ha cridat l'atenció als agents per l'alt nivell d'organització, segons ha explicat en roda de premsa el portaveu del cos armat Jesús Maria Sánchez. Uns membres seleccionaven els objectius, mentre que uns altres planificaven els colps o vigilaven l'execució abans i durant els assalts, en els quals s'arribaren a usar inhibidors de freqüència. A més, empraven vehicles furtats, als quals prèviament se'ls canviava la matrícula per a encastar-los en les empreses dels robatoris posteriors.

Nou registres a les provincíes de València i Castelló

Després de mesos d'investigació, el passat 25 de maig unitats de la Guàrdia Civil de València i Barcelona van desplegar l'operació, amb nou registres a Sagunt, Albalat dels Tarongers, Estivella, Gilet i Almenara, durant els quals es produïren les dotze detencions. Totes les persones arrestades, llevat d'una, es troben en presó preventiva per orde del jutjat d'instrucció 2 de Sagunt.

En els escorcolls s'ha recuperat una arma curta manipulada per a disparar foc real, les 60 rèpliques simulades, armes blanques 1,3 kg de cocaïna, 42 plantes de marihuana, 725 grams de marihuana, 633 grams d'haixix, 23 mòbils, inhibidors de freqüència, cables de coure valorat en 100.000 euros, 80 pernils 5J, ferramentes, electrodomèstics, begudes alcohòliques i prop de 13.000 euros en efectiu.

També et pot interessar

stats