Arguments a favor i en contra de la llei de l'eutanàsia

El Congrés debatrà aquest dimarts per tercera vegada la regulació del dret a sol·licitar i rebre l'ajuda necessària per a morir.

Justo Aznar, director de l'Institut Ciències de la Vida de la Universitat Catòlica de València, i María José Alemany, vicepresidenta de l'associació Dret a Morir Dignament opinen sobre la llei de l'eutanàsia que arriba, aquest dimarts, al Congrés.

La llei de l'eutanàsia aterra aquest dimarts, per tercera vegada, al Congrés dels Diputats. El text ja ha rebut en dues ocasions el suport de la cambra baixa, però les convocatòries electorals d'abril i novembre han impedit fins ara l'aprovació de la reforma legal.

La norma, presentada pel PSOE, té l'objectiu de regular el dret a sol·licitar i rebre l'ajuda necessària per a morir. Poden acollir-se els que patisquen una malaltia "greu i incurable". Es preveu que el pacient que la sol·licite no haja d'esperar més d'un mes per a morir després de demanar-ho per escrit, tot i que l'última paraula la té una comissió de control.

La vicepresidenta de l'associació Dret a Morir Dignament, María José Alemany, considera que la llei hauria de modificar-se per a ser més pròxims a la resta de països d'Europa. Considera que la comissió de control prèvia trenca la relació entre el metge o metgessa i el malalt. A més, Alemany afegeix que si s'ha d'estudiar en cada comunitat autònoma, pot haver-hi bloqueig per part dels partits d’ultradreta. 

Per la seua part, el director de l'Institut Ciències de la Vida de la Universitat Catòlica de València, Justo Aznar, entén que la llei que demà arriba al Congrés no és positiva. Assenyala que triar entre la vida i la mort és un tema antropològic clau i que, en definitiva, la vida està per damunt de l'autonomia de la persona.

També et pot interessar

stats