Aras de los Olmos s’autoabastirà només amb energies renovables

Es converteix així en el primer municipi d’Espanya que es desconnectarà de la xarxa elèctrica convencional.

VÍDEO | Aras de los Olmos s’autoabastirà només amb energies renovables

Aras de los Olmos serà el primer municipi de l’estat que disposarà d’energia pròpia i completament ecològica. Combinarà la producció fotovoltaica, hidràulica, eòlica i la biomassa per a generar energia neta i suficient per als vora 400 habitants que ha d’abastir. 

Després de tres anys d’intenses gestions, aquest municipi dels Serrans espera obtindre en breu el finançament i les autoritzacions necessàries per a dur a terme el projecte. Els últims canvis normatius proposats per la Generalitat i pel govern central pretenen impulsar més iniciatives semblants en altres poblacions.

Així, aquest projecte suposarà la desconnexió del poble de la xarxa elèctrica convencional i que tota l’electricitat de les cases, comerços i enllumenament públic es genere al mateix poble amb energies renovables i netes. 

Aquesta desconnexió de la xarxa elèctrica convencional té altres efectes positius mediambientals i socials, com l’estalvi de 1.200 tones d’emissions de CO2 o el de resoldre el problema dels ramaders, a través de la planta de biogàs, amb els purins i la bonyigos que produeixen els animals.

El projecte d’autobastiment d’Aras de los Olmos és pioner a Europa i suposa un avanç en el camí cap a la transició ecològica mitjançant un model de producció elèctrica descentralitzat i amb energies renovables.

Des d’un punt de vista tècnic, el repte és igualar la producció amb la demanda. Per a emmagatzemar l’excedent d’energia, s’utilitzarà una central de bombeig per a generar energia fotovoltaica  

També et pot interessar

stats