Aquests són els xicotets municipis preferits pels estrangers per a viure

Quatre poblacions valencianes lideren el rànquing de les poblacions de menys de 5.000 habitants més valorades pels estrangers per a viure

Imatge de Polop, un dels xicotets pobles preferits pels estrangers / À Punt NTC
Laura López
30 d'abril 2022 - 18:33

Les principals destinacions turístiques costaneres, especialment les de les comarques del sud, han atret la inversió immobiliària d'estrangers des de fa dècades pel sol i el suau clima mediterrani. Però epicentres del turisme massiu com Benidorm o Torrevella no són l'únic pol d'atracció per als estrangers que volen fer d'aquesta terra el lloc de residència o d'inversió, i els municipis de menys població s'incorporen cada vegada amb més força al rànquing de destinacions preferides.

Així ho demostra la llista de les xicotetes poblacions preferides pels estrangers que ha desenvolupat el portal de vivenda Idealista, segons el qual quatre municipis valencians lideren la classificació dels pobles més buscats d'Espanya: Rojals (Baix Segura), amb un preu mitjà per vivenda de 2.207 €/m2; Polop (Marina Baixa), amb un preu mitjà de 1.915 €/m2; Busot (Alacantí), amb habitatges valorats en 1.484 €/m2, i Palma de Gandia (Safor), amb un preu per metre quadrat de 703 €. Per fer aquest rànquing Idealista s'ha basat exclusivament en municipis espanyols de població inferior a 5.000 habitants.

En el cas de les destinacions valencianes triades, cal assenyalar que no n'hi ha cap que tinga costa, però sí que la tenen molt prop, estan a la rodalia de grans pols turístics com Torrevella, Benidorm o Sant Joan d'Alacant i són pobles amb tradició d'acollir migrants. Aquest és el cas de Busot, de 3.000 habitants, la meitat estrangers. I el de Rojals (1.133 habitats), on la compra d'habitatges per estrangers es concentra a la urbanització Ciudad Quesada.

També crida l'atenció el cas de Palma de Gandia, de 1.631 habitats, que ha sigut un dels municipis d'Espanya que més interés han despertat entre la recerca de vivenda des de l'estranger, sobretot entre neerlandesos, francesos i britànics. El preu mitjà frega els 700 €/m² però hi ha xalets de vora 250.000 euros.

També et pot interessar

stats