Aquests són els deu centres amb millor nota mitjana en les proves d’accés a la universitat

Només un privat, el San Alberto Magno, ha superat la nota mitjana de huit punts

Acaba la PAU
L'alumnat compara temaris a l'eixida de la PAU / À Punt NTC

La Conselleria d’Universitats ha donat a conéixer aquest dimecres els resultats de les estadístiques definitives de les proves d'accés a la universitat (PAU) a la Comunitat Valenciana, que van tindre lloc el mes de juny passat, amb una nota mitjana aconseguida en la fase obligatòria d’un 6,781. 

Segons les dades de la conselleria, els alumnes del centre privat Colegio de Levante de Xiva (Foia de Bunyol) han arribat a la selectivitat amb la millor nota mitjana de tota la Comunitat Valenciana, un 8,839. I el centre públic amb millor nota en el batxillerat és l’IES Xèrica-Viver, al municipi de Viver (Alt Palància), que es troba en la tercera posició, amb 8,786 punts de mitjana. 

Els primers quatre centres que han tret la millor nota en la selectivitat valenciana són privats. L’únic que ha superat el 8 ha sigut el centre privat San Alberto Magno, amb un 8,394 de mitjana.

La Universitat de València ha sigut la que més estudiants ha acollit per a fer els exàmens (6.540), que han arribat amb una nota mitjana de 7,855 punts. La Universitat Jaume I de Castelló ha sigut la que més alumnes ha tingut (2.354), amb una nota mitjana de 7,781. Pel que fa a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb 4.114 examinats, ha rebut l’alumnat amb la mitjana més alta, 7,931 punts. 

El 90% de l’alumnat supera l’examen de Valencià

En les assignatures comunes el 90,18% de l’alumnat ha superat l'assignatura de Valencià, amb una nota mitjana de 6,69. En Castellà n'ha aprovat menys, un 88,3% amb un 6,7 de mitjana. D'altra banda, l’examen d’Història d’Espanya l'ha superat el 83,9% dels estudiants, amb una qualificació de 6,6.

Pel que fa a la resta de matèries, que es cursen depenent de la modalitat de batxillerat, els idiomes destaquen entre les assignatures amb millors resultats. Els 21 estudiants presentats a Alemany han sigut declarats aptes i han obtingut una nota mitjana de 7,581, encara que els 24 alumnes examinats d'Italià assoleixen la màxima qualificació mitjana: un 8,2, amb un 87,5% d'aptes.

Freguen el 8 els estudiants de Francés, amb un 7,956, i un 98,3% d’aprovats, i d’Anglés, amb una qualificació de 7,432 i amb un 91% d'aptes. 

Matemàtiques, amb els registres més baixos

En l'altra cara de la moneda, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials presenta enguany els registres més baixos: és apte el 58,6% dels 8.260 presentats i la nota mitjana és de 5,244. Química tampoc arriba al bé i es queda en un 5,978 la mitjana de la qualificació dels 7.098 joves examinats. D'ells, el 71,9% han sigut declarats aptes.

També et pot interessar

stats