Aquestes són les dates de matriculació de les Escoles Oficials d’Idiomes

El termini s’obri el 20 de juny i enguany, per primera vegada, es podrà fer tot el procés en línia en alguns centres

Dates clau per a la inscrpició en Escoles Oficials d'Idiomes de la Comunitat Valenciana - 2022
Dates clau per a la inscrpició en Escoles Oficials d'Idiomes de la Comunitat Valenciana - 2022 / À Punt NTC

Els interessats a estudiar algun dels dèsset idiomes que ofereixen les escoles oficials d'idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana podran sol·licitar plaça des del 20 de juny. La Conselleria d'Educació ha publicat el calendari de matriculació per al curs que ve en aquests centres i enguany, per primera vegada, es podrà fer tot el procés de matrícula a través d’internet si el centre en el qual s’ha obtingut plaça ha activat aquesta opció.

Les escoles oficials estan presents en 68 municipis a través de 74 ubicacions diferents entre seus principals i subseus i permeten aprendre alemany, anglés, àrab, èuscar, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, xinés, neerlandés, finés, polonés, valencià i espanyol per a estrangers, com han detallat des de la Conselleria d’Educació.

El procés telemàtic per a sol·licitar plaça a les escoles oficials d'idiomes estarà obert en el web telematricula.es des de les 12:00 hores del 20 de juny fins a les 23:59 hores del 4 de juliol.

L'admissió s'obrirà de nou en convocatòria extraordinària al setembre, des de les 12:00 hores del dia 15 fins a les 23.59 hores del dia 18.

Els aspirants podran presentar, en una única sol·licitud telemàtica, un màxim de 50 combinacions en les quals estaran indicats l'idioma, l'escola oficial triada, la ubicació, el nivell, el curs i la franja horària que més s'ajuste a les preferències en un màxim de tres idiomes.

Les persones admeses tindran l'opció de formalitzar la matrícula de manera telemàtica si el centre on ha sigut escollit ha habilitat aquesta opció. No obstant això, en totes les escoles oficials la formalització de la matrícula en convocatòria ordinària es podrà fer de manera presencial de l'11 al 29 de juliol.

Així i tot, a les escoles oficials d’idiomes que faciliten a l'alumnat la remissió de la documentació per via telemàtica, la formalització es podrà fer per Internet de l'11 al 15 de juliol, expliquen des de la Conselleria d’Educació.

Els resultats de l'adjudicació de vacants en convocatòria ordinària es podran consultar en telematricula.es el 8 de juliol. Les persones admeses que estiguen interessades a formalitzar la matrícula de manera telemàtica hauran de verificar en el web de l’escola oficial que se'ls ha assignat si aquesta opció és possible.

En el cas de la convocatòria extraordinària de setembre, els resultats de l'adjudicació estaran disponibles en telematricula.es el 21 de setembre.

Del 21 al 29 de setembre, les persones candidates que hagen obtingut plaça podran formalitzar la matrícula de manera presencial en el centre assignat. A les EOI que faciliten a l'alumnat la remissió de la documentació per internet, el període d'enviament serà del 21 al 25 de setembre.

S'afig el francés per als docents

Pel que fa als docents dels centres públics, Educació ha recordat que tenen al seu abast el Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat, que els permet accedir als cursos de les escoles oficials debades per a millorar el seu nivell d'idiomes.

A l’oferta de cursos d’anglés que s’oferia en els últims anys a través d’aquest programa, enguany s’afig el francés. El professorat interessat haurà de fer la sol·licitud telemàtica a través de la plataforma Ovidoc, l'oficina virtual del docent.

El termini de presentació de sol·licituds per als cursos gratuïts d'anglés, valencià i francés per al professorat de nou ingrés estarà obert en Ovidoc des de les 12 hores del 26 de maig fins a les 23:59 hores del 6 de juny, i les llistes d’admesos es publicaran a partir del 15 de juny.

Proves de nivell al setembre

Els aspirants que vulguen fer una prova de nivell per a incorporar-se a qualsevol curs de les escoles oficials trobaran en el web dels centres tant el calendari establit per cada centre, com el procediment de preinscripció a la prova de nivell, la informació necessària sobre el pagament de la taxa i com formalitzar la matrícula.

Aquesta prova de nivell es farà al setembre en els dies que determine cada escola oficial. No obstant això, totes les escoles han de publicar els resultats respectius abans de les 15.00 hores del 16 de setembre, perquè els aspirants puguen fer la sol·licitud telemàtica d'admissió en la convocatòria extraordinària.

També et pot interessar

stats