Aquest són els terminis de les escoles oficials d'idiomes

Es poden triar fins a cinquanta opcions per a un màxim de tres idiomes, combinant horaris i centres d’estudis

Inscripció a l'Escola Oficial d'Idiomes de la Comunitat Valenciana
Inscripció a l'Escola Oficial d'Idiomes de la Comunitat Valenciana

Les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana han iniciat el procés d'inscripció per al pròxim curs escolar. La preinscripció, que s'allargarà fins el 28 de juny, es farà en línia, però posteriorment contempla els següents períodes als quals cal estar atents:

1. Sol·licitud de la plaça de forma telemàtica

  • La fase ordinària serà de l'11 al 28 de juny de 2021.
  • La fase extraordinària serà del 15 al 19 de setembre de 2021.

2. Resultat amb l'adjudicació de la plaça, es comunicarà per correu electrònic

  • En fase ordinària serà el 9 de juliol de 2021.
  • En fase extraordinària serà el 23 de setembre de 2021.

3. Matrícula presencial en l'escola on estiga adjudicada la plaça

  • En fase ordinària serà del 12 de juliol al 2 de setembre.
  • En fase extraordinària serà del 23 al 30 de setembre.

El llistat de cursos i d'idiomes disponibles és molt ampli, es pot consultar tant per l’idioma escollit com per l’escola que l’ofereix.

Qui s'hi pot matricular?

Els estudiants majors de setze anys o complits en l’any natural en què es comencen els estudis. També els majors de catorze anys que desitgen cursar una llengua estrangera diferent de la primera llengua estrangera que cursen en l’Educació Secundària Obligatòria.

  • Procés ordinari: alumnat oficial i de nou ingrés.
  • Procés extraordinari: alumnat oficial i de nou ingrés i qui no haja participat en el procés ordinari.

Podrà participar en aquest procés tot l’alumnat que s’haja matriculat alguna vegada en una EOI i que desitge sol·licitar alguna plaça en cursos presencials ordinaris o intensius, incloent l’alumnat del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat (PIALP) presencial.

Quantes opcions es poden sol·licitar?

Podràs presentar, en una única sol·licitud telemàtica, fins a cinquanta combinacions en les quals estaran indicats l'idioma, l'escola, la ubicació, el nivell, el curs i la franja horària que més et convinga en un màxim de tres idiomes.

La duració dels nivells, pot variar segons l’idioma. En el procés de sol·licitud de plaça és fonamental sol·licitar una opció d'horari per a la qual es complisquen els requisits d’accés.

A qui van dirigits aquests ensenyaments d'idiomes?

A aquelles persones que desitgen o necessiten, al llarg de la seua vida, adquirir o perfeccionar les competències en una o diverses llengües estrangeres i cooficials de l'estat espanyol, així com obtindre un certificat del seu nivell de competència en l'ús de les llengües.

Es poden refrescar els coneixements repetint voluntàriament un curs?

Sí, es considera com un curs d'actualització de coneixements, però tenint en compte que si és un curs conduent a la prova de certificació, en aquesta taxa no estarà inclòs el pagament per la prova de certificació i s'haurà d'abonar la taxa de la prova si vull accedir a aquest servei.

Els alumnes que hagen suspés el curs, hauran de fer la preinscripció telemàtica?

Sí, preferentment en el primer període de l’11 al 28 de juny. En qualsevol cas, es pot participar també en el segon període del 15 al 19 de setembre, tenint en compte que quedaran disponibles les places no assignades en el primer període o les que queden lliures per no haver-se matriculat aquell alumnat a qui se li va assignar.

On es pot sol·licitar plaça?

En qualsevol de les EOI de la Comunitat Valenciana, hi ha 24 escoles, amb 24 seus i 50 seccions dependents de les seus. Es pot consultar la seua ubicació prement aquest enllaç: Ubicació de les seus i seccions de les EOI a la Comunitat Valenciana. També es poden en el mapa de les seus principals.

Quins són els requisits acadèmics per a accedir al nivell que sol·licite?

Quan s'accedeix per primera vegada a un idioma i no es pot acreditar cap nivell obtingut, qualsevol persona pot accedir directament al nivell A2 de Marc Europeu Comú de Referència (MECR) per a les llengües.

En aquells idiomes en què el Nivell Bàsic A2 conste de dos cursos i es vulga accedir al segon curs o a un nivell superior (B1, B2, C1 o C2) serà necessari acreditar el nivell o superar una prova de nivell. Pots consultar, en funció del requisit presentat, a quin nivell pots optar.

Es pot estudiar un nivell superior a l'acreditat?

Sí, fent la Prova de Nivell. Després s'haurà de participar en el procés telemàtic d'admissió

També et pot interessar

stats