Aquest hivern serà previsiblement el més càlid a la Comunitat Valenciana des del 1950

Totes les estacions amb temperatures mitjanes més altes al territori valencià s'han registrat entre el 2022 i el 2024

Gener a la platja del Postiguet a Alacant
Gener a la platja del Postiguet a Alacant / Europa Press

L'hivern meteorològic acaba a finals de febrer. Amb la previsió de les temperatures per al que queda de mes, podem avançar que, amb molta probabilitat, l'hivern de l'any 2023-2024 serà el més càlid almenys des del 1950, la qual cosa suposa una anomalia de +2,3 ºC. És a dir, de mitjana, la temperatura de l'hivern que està a punt d'acabar ha sigut 2,3 ºC superior a la normal —dins d'un període de referència de trenta anys—.

Gràfic que mostra pics continuats de temperatures inusualment altes en hivern
Gràfic que mostra pics continuats de temperatures inusualment altes en hivern / À Punt NTC

En aquest gràfic es poden apreciar els pics continuats de temperatures inusualment altes que hem registrat aquest hivern comparat amb la mitjana (línia horitzontal). La previsió (línia discontínua) és que les temperatures baixen el cap de setmana i es queden en els valors propis de l'època.

Per a reduir la variabilitat a curt termini, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha calculat la mitjana mòbil de cinc anys del període comprés entre l'1 de gener del 1950 i els 20 de febrer del 2024. Es pot apreciar la tendència creixent de la temperatura en els últims 74 anys.

Gràfic de la temperatura mitjana mòbil dels 5 anys previs
Gràfic de la temperatura mitjana mòbil dels 5 anys previs / À Punt NTC

Cal afegir que les estacions més càlides al territori valencià són: l'hivern de l'any 2023-2024, la primavera del 2023, l'estiu del 2022 i la tardor del 2022. Totes entre el 2022 i el 2024.

També et pot interessar

stats