Aquest dissabte comença un estiu "molt calorós", segons Aemet

L'inici de les estacions el defineix la Terra atenent a unes determinades posicions en l'òrbita al voltant del Sol.

Un gelat es desfà a causa de la calor
Un gelat es desfà a causa de la calor / Pixabay.

L'estiu de 2020 començarà aquest dissabte 20 de juny a les 23:44 h i tindrà una duració de 93 dies i 15 hores, i donarà pas a la tardor el 22 de setembre, segons càlculs de l'Observatori Astronòmic Nacional (OAN) de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Es preveu un estiu més càlid de l'habitual en tot el sud peninsular i en els dos arxipèlags, i més sec en tot l'Estat, després de la quarta primavera més càlida des de 1965. Beatriz Hervella, portaveu de l'Àrea d'Informació Meteorològica d'Aemet, ha apuntat, que en zones del nord peninsular els models climatològics no donen "senyals clars i rellevants", per la qual cosa, meteorològicament, "pot passar qualsevol cosa".

Canvi d'estacions

L'inici de les estacions el determina la posició de la Terra en la seua òrbita al voltant del Sol. En el cas de l'estiu, aquesta posició es dona en el punt de l'eclíptica en què el Sol aconsegueix la posició més boreal, una circumstància que també es coneix com solstici (Sol quiet).

L'inici de l'estiu pot oscil·lar entre el 20 i el 22 de juny. Al llarg del segle XXI, s'iniciarà els dies 20 i 21 de juny. L'estiu més matiner serà el de l'any 2096 i l'inici més tardà va ser el del 2003.

També et pot interessar

stats