Aquest dilluns és el Blue Monday, suposadament el dia més trist de l'any

La majoria de la gent assegura que darrere d'aquesta jornada al calendari només s'amaga un reclam comercial

Dona trista

Hui és el Blue Monday, el dilluns trist, el dia més trist de l'any segons el calendari. Hi ha factors que apunten que el tercer dilluns de gener és el menys alegre de l'any, però no està demostrat que la màxima s'haja de complir sempre.

L'arribada del fred, la costera de gener o que no hi ha cap festiu pròxim al calendari són factors que conviden a convéncer la gent que hui és el Blue Monday; en altres paraules, el dia més trist de l'any. Però, què hi ha de realitat en tot açò? És un mite? La majoria de la gent assegura que darrere d'aquesta jornada només s'amaga un reclam comercial. Hem preguntat al carrer i són pocs els que coneixen en què consisteix aquesta data.

El dia més trist de l'any passa desapercebut per a la majoria de la societat. I això que el terme, d'origen anglés, nasqué fa 20 anys com a campanya publicitària.

Fátima Gómez, professora de sociologia, comparteix la seua visió sobre l'assumpte: "Hi ha menys llum, fa més fred". Factors que van ajudar a crear el concepte, i que algun visionari l’aprofitara. "Es va fer una campanya al seu moment. Ja que és el dia més trist de l’any, crec que va ser una agència de viatges, aprofitarem per a fer ofertes", relata la sociòloga.

La realitat és que no hi ha cap base científica que ho corrobore. "Cap estudi, ni psicològic, ni mèdic, ni sociològic que diga que podem anomenar-lo el dia més trist de l’any", continua Fátima Gómez. També és de veres que hi ha experts que reconeixen que aquest tipus de campanyes poden influir negativament en les persones depressives o que no passen pel millor moment. 

També et pot interessar

stats