Aquest dijous entra en vigor el certificat Covid digital de la UE

Espanya s’ha avançat a la data i ja ha emés més de tres milions de certificats dels quals 200.000 han sigut tramitats per la Conselleria de Sanitat

Un grup de viatgers arriba a l'aeroport
Un grup de viatgers arriba a l'aeroport / À Punt NTC

A partir d’aquest dijous 1 de juliol entra en vigor el certificat Covid digital de la UE, un document que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició dels ciutadans i del qual ja ha emés més de 200.000 certificats en coordinació amb el Ministeri de Sanitat.

Segons ha explicat aquest dimecres la ministra de Sanitat Carolina Darias en acabar el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salud (CISNS), "Espanya s’ha avançat a l'1 de juliol i ja ha emés més de tres milions” d’aquests certificats que permeten la lliure circulació de la ciutadania entre els països de la UE durant la pandèmia. 

Tres tipus de certificats

Hi ha tres tipus de certificats Covid: el certificat de vacunació, el certificat de recuperació -per a aquelles persones que ja han passat la malaltia- i el certificat de prova diagnòstica. Segons ha informat el ministeri, cal tenir en compte que la validació del certificat es farà al país de destinació, per la qual cosa es recomana comprovar sempre els criteris que s'exigeixen en cada país, que es pot consultar al següent enllaç.

La consellera Ana Barceló, que ha assistit amb la resta dels consellers autonòmics al primer Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que se celebra de manera presencial, després de 16 mesos de pandèmia, ha informat en un comunicat que la Comunitat Valenciana ha sigut de les primeres a emetre el certificat Covid digital de la UE, des que el passat 7 de juny la Conselleria de Sanitat va habilitar en el seu web l'opció, com també a través de l'App GVA+Salut, i de manera presencial a través de la sol·licitud de cita en el seu centre de salut.

Equip de profesionals cirugians durant una intervenció quirúrgica
Equip de profesionals cirugians durant una intervenció quirúrgica / À Punt NTC

Més de 81 milions d'euros en equips d'alta tecnologia

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ens ha deixat altra xifra. La Comunitat Valenciana rebrà més de 81 milions d'euros per a inversió en equips d'alta tecnologia sanitària, segons ha informat en un comunicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública. Ana Barceló ha agraït al Ministeri de Sanitat el procés dut a terme en el repartiment dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i també ha demanat que s'incorpore un sistema de biovigilància per a detectar els efectes adversos de les tècniques de reproducció assistida.

També et pot interessar

stats