Aproven un nou transvasament de 38 hm³ del Tajo al Segura per al mes d’abril

La comissió d’explotació de l’aqüeducte constata que el sistema es troba en situació de normalitat hidrològica.

Europa Press
Europa Press

La Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura ha autoritzat un transvasament per al mes d’abril de 38 hectòmetres cúbics per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores

En un comunicat, el Ministeri ha informat d’aquesta decisió, que han adoptat després de prendre en consideració l’informe de situació elaborat pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (Cedex) que indica que, amb data 1 d’abril de 2019, el volum d’aigua embassat a Entrepeñas i Buendía era de 600,7 hectòmetres cúbics. També afegeix que quedava un volum autoritzat pendent de transvasar d’11,7 hectòmetres cúbics.

Per tant, la comissió ha constatat que el sistema es troba en situació de nivell 2, és a dir, de normalitat hidrològica i, per tant, ha procedit a autoritzar de manera automàtica d’un transvasament de 38 hectòmetres cúbics. 

No obstant això, en les conclusions de l’informe del Cedex s’indica que el sistema d’Entrepeñas-Buendía entraria en situació hidrològica excepcional, que és el nivell 3, a primeries de maig, i que es mantindrà en aquesta situació la resta del semestre. Durant aquests mesos es podria transvasar el volum màxim de 20 hectòmetres cúbics al mes fins al setembre.

També et pot interessar

stats