Aprovat un transvasament de 20 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura per a l’octubre

Segons la Confederació Hidrogràfica del Segura, els indicadors de sequera s'han agreujat i s'ha passat a una situació d'alerta.

Es tracta d'una aportació d'aigua des de la capçalera del Tajo, procedent dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía
Es tracta d'una aportació d'aigua des de la capçalera del Tajo, procedent dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía / Europa Press

La comissió central d'explotació de l'aqüeducte Tajo-Segura (ATS) ha acordat aquest dijous un transvasament de 20 hectòmetres cúbics per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores que es durà a terme aquest mes d'octubre. 

La comissió, que s'ha reunit al Ministeri per a la Transició Ecològica, ha emés una resolució tècnica que constata el nivell 3 en els embassaments de la capçalera del Tajo (Entrepeñas i Buendía) i que aquests van registrar en els últims mesos “una evolució favorable” de les aportacions acumulades.

D'acord amb les normes reguladores del transvasament Tajo-Segura, en aquest escenari de nivell 3 correspon al Ministeri autoritzar la decisió del transvasament, que ha d'estar motivada. L'infome sobre l’evolució del sistema global d'indicadors hidrològics que va elaborar la Confederació Hidrogràfica del Segura confirma que, amb data de l'1 d'octubre de 2018, els indicadors de sequera s'han agreujat i s'ha passat a una situació d'alerta.

També et pot interessar

stats