Aprovada la nova llei d'FP Dual dotada amb 5.474 milions d'euros

La ministra d'Educació, Pilar Alegría, afirma que amb aquest nou model "es reduirà la taxa de desocupació, sobretot la juvenil, que està en el 35%"

La ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, després a la reunió del Consell de Ministres celebrada aquest dimarts en Moncloa . EFE/Javier Lizón
La ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, després de la reunió del Consell de Ministres celebrada aquest dimarts a la Moncloa / Javier Lizón (Efe)

El govern espanyol ha aprovat el projecte de llei d'FP que consolida un únic sistema de formació professional (FP) dual dirigit a estudiants i treballadors per a facilitar itineraris formatius al llarg de la seua vida professional, al qual es destinaran 5.474,78 milions d'euros per a la seua implantació en quatre anys.

Així ho ha anunciat la ministra d'Educació, Pilar Alegría, al final del Consell de Ministres d'aquest dimarts, en el qual ha destacat que es tracta d'"un projecte de llei de país, transformador, modernitzador i que millorarà la vida de moltes persones".

"Hem de donar una oportunitat a una nova generació de joves per a tindre una ocupació digna, i l'FP li la donarà", segons Alegría, qui ha ressaltat que "amb aquest nou model es reduirà la taxa de desocupació i sobretot el juvenil, que està hui en el 35%".

Alegría ha subratllat que aquest projecte naix d'un debat intens i d'escolta actiu amb tots els "protagonistes vinculats" amb la formació professional, que espera que es veja reflectit també en el Congrés, on la nova llei començarà el seu tràmit parlamentari en les pròximes setmanes.

Temps d'empresa: fins al 35% de l'aprenentatge

  • La nova llei contempla des de microformacions fins a cursos d'especialització i està ordenada en itineraris formatius que permeten la progressió a través de cinc graus ascendents. En tots ells els estudiants tindran l'oportunitat de tindre un període de pràctiques en empreses.
  • L'FP general estableix un temps en l'empresa d'entre el 25 i el 35% de la duració total de l'aprenentatge i el compromís de la companyia de participar en fins un 20% dels continguts i resultats d'aprenentatge del currículum.
  • Quant a la formació professional intensiva, la formació en l'empresa serà superior al 35% de la duració total, i aquesta col·laborarà amb el centre de formació en el desenvolupament de més del 30% del currículum.
  • S'establirà un contracte de formació entre l'estudiant i l'empresa en els termes que determine la legislació laboral i serà remunerat, segons la ministra.

També et pot interessar

stats