S’aprova la nova llei de benestar animal

Una llei que endureix les penes per maltractament, abandó i sacrifici d’animals i reconverteix els zoològics i delfinaris en llocs de recuperació d’espècies autòctones.

Imatge d'arxiu d'un gos a la venda / À Punt NTC

La nova llei de drets animals, que impulsa el Ministeri de Drets Socials, endureix les penes per maltractament, abandó i sacrifici d'animals i reconverteix els zoològics i delfinaris en llocs de recuperació d'espècies autòctones. 

"També prohibim el circ amb animals salvatges, i reconvertirem els zoològics i delfinaris en llocs per a la conservació d’espècies. Ja n'hi ha prou de crueltat animal”, declara Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern d’Espanya.

Precisament, a la Comunitat Valenciana, des de fa temps, llocs com l’Oceanogràfic, Terra Natura o el Bioparc de València, tenen com a objectiu principal la conservació d'espècies en greu perill d'extinció.

“El parc participa de manera molt activa en la protecció i la conservació d’espècies greument amenaçades”, explica Pepa Crespo, directora de comunicació del Bioparc. “Està clar que estem en un moment de pèrdua de biodiversitat tremenda, i hem de canviar de manera urgent”.

A més, la llei també prohibeix la compravenda d’animals domèstics en comerços de tot Espanya i l'abandó d'aquests amb multes que poden arribar a 200.000 euros. Un pas avant més en la defensa dels drets i el benestar dels animals.

També et pot interessar

stats