Apple anuncia "un canvi revolucionari" amb les seues ulleres de realitat augmentada

Aquesta tecnologia permet combinar el món real i el virtual; és a dir, una connexió amb xarxes i ordinadors contínua

Les noves ulleres de realitat augmentada d'Apple eixiran al mercat la pròxima tardor / À Punt NTC

Apple, l'empresa tecnològica més gran del món, acaba de presentar unes ulleres de realitat virtual, Vision Pro, que permeten combinar el món real i el virtual; és a dir, una connexió amb xarxes i ordinadors contínua. Amb l'habitual retòrica grandiloqüent, en la seua presentació oficial han assegurat que "canviaran el món" perquè "és un producte totalment innovador, com va ser l'iPhone". En À Punt hem consultat diversos experts en tecnologia per a saber on està la revolució d'aquest nou aparell o si és només qüestió de màrqueting.

"Realment, seria com portar el mòbil en els nostres ulls, perquè tots ho entenguem. De manera natural, les ulleres identificaran on estem i augmentaran la nostra experiència", ha explicat Jaime Guixeres, investigador del grup Lableni a la UPV.

"Jo igualment et veuria a tu, però les ulleres tenen la capacitat d'augmentar la informació en el mateix espai físic", ha afegit Miguel Chover, catedràtic de Sistemes Informàtics de l'UJI, qui a més ha considerat que "són una revolució en tant que aquesta és la primera vegada que es trauen per a un mercat massiu". A més, "no es fa cap clic, només es mouen els ulls i es fan esclafits amb els dits", ha afegit Chover.

El preu d'eixida als Estats Units serà de 3.500 dòlars, un preu que podria pujar als 4.000 euros a Europa. Els experts han assegurat que només serà per a la primera versió, però "arribarà un moment en què serà un preu millor".

Diana Piner, neuropsicòloga, ha advertit dels primers efectes negatius a curt termini, ja que "es carrega la comunicació cara a cara i desapareix la comunicació no verbal".

També et pot interessar

stats