Apareix una tintorera de dos metres a la costa d’Oriola

L'albirament d’aquests taurons és relativament habitual en aquesta zona del Mediterrani, encara que no tan prop de la riba

Albiren una tintorera a la costa d'Oriola

Una tintorera de dos metres ha espantat els banyistes d'una platja de la costa d'Oriola (Baix Segura) a primera hora d'aquest dijous, en una aparició sense danys personals que s'ha repetit a la vesprada en una cala dels voltants, on sembla que l'esqual agonitza per motius que es desconeixen.

L'aparició en superfície de la tintorera ha quedat gravada per particulars i l'han pujada a les xarxes socials, amb gran repercussió, i en les imatges s'observa l'esqual amb la característica aleta fora de l'aigua a uns deu metres de la riba de la platja d'Aguamarina.

Fonts de la Policia Local i de l'Ajuntament han informat que els serveis de socorrisme han acudit pocs minuts després i que ja no estava el tauró. Per això no han tancat la platja, encara que durant tota la jornada embarcacions dels vigilants han patrullat pels voltants.

La mateixa tintorera l'han vista al voltant de les 18:00 hores en una cala pròxima, al costat de les roques, on es movia amb dificultat i aparentment agonitzant.

L'albirament de tintoreres és relativament habitual en aquesta zona del Mediterrani, encara que no tan prop de la riba. Per això s'especula que haja pogut arribar ací seguint un grup de peixos o a causa de la temperatura inusualment alta de la capa superficial de la mar. En tot cas, els experts sostenen que les tintoreres no solen atacar les persones, excepte en situacions puntuals en què se senten amenaçades.

També et pot interessar

stats