Apareix surant a Altea una bocadolça, un dels taurons més grans del Mediterrani

Este tauró carronyer, que s'alimenta exclusivament d'animals morts, habita en el fons marí, i pot arribar a profunditats de quasi 2.000 metres

Una femella de bocadolça de 4,61 metres de longitud, un dels taurons més grans del Mediterrani, ha aparegut surant en la mar d'Altea, segons ha informat en un comunicat Espai Simbiosi.

El tauró ha sigut registrat esta setmana per part de la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana després que el va trobar una empresa nàutica local.

Segons han apuntat les mateixes fonts, l'"eficaç" coordinació entre la Policia Local, l'Ajuntament, el port d'Altea i el Seprona va ser "crucial" per a remolcar l'animal fins al port per a estudiar-lo.

L'equip de la Universitat de València (UV) hi va acudir per a prendre mesures, així com mostres de pell, paràsits i dents de l'exemplar. Estes dades són fonamentals per a millorar el coneixement sobre esta espècie tan desconeguda i habitant de les profunditats marines, han apuntat.

Femella de bocadolça de 4,61 metres de longitud
Femella de bocadolça de 4,61 metres de longitud / Espai Simbiosi

Uns dies abans, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil i el Seprona van trobar un altre exemplar mort de bocadolça a la costa d'Alacant , que també va ser remolcat a port per a analitzar-lo.

La bocadolça (Hexanchus griseus) és el tauró més gran que habita en el fons marí del Mediterrani, i pot arribar a profunditats de quasi 2.000 metres.

Femella de bocadolça de 4,61 metres de longitud
Femella de bocadolça de 4,61 metres de longitud / Espai Simbiosi

Este tauró carronyer, que s'alimenta exclusivament d'animals morts, és l'únic representant dels taurons amb sis solcs branquials al Mediterrani. Qualsevol albirament d'un animal d'este tipus és de gran importància.

Atés que habita en els fons marins, les dades obtingudes són essencials per a comprendre millor les espècies de les profunditats. Si algú troba un animal marí encallat, pot telefonar a l'112 per a activar l'operatiu de rescat.

També et pot interessar

stats