Aparcaments i autobusos llançadora per a millorar el trànsit en Fogueres

Els estacionaments dissuasoris estan a Benalua i al carrer de Teulada.

Des de l'aparcament de Benalua eixiran autobusos llançadora amb el centre de la ciutat
Des de l'aparcament de Benalua eixiran autobusos llançadora amb el centre de la ciutat

Enguany per primera vegada l'Ajuntament d'Alacant habilitarà dos aparcaments dissuasoris en Fogueres, per tal d'alleugerir el trànsit durant els dies de festes. Són l'estacionament de l'avinguda d'Aguilera (antic quarter de Sant Ferran) i el del carrer de Teulada, al barri de Sant Blai. Aquestes zones també tindran una vigilància especial, sobretot en horari nocturn. Els tècnics estudien posar-ne en marxa dues més, però encara no estan concretades.

Aquests aparcaments estaran connectats amb autobusos llançadora, per a acostar els visitants a les àrees més cèntriques de la ciutat.  El centre de la ciutat quedarà tallat al trànsit del dia 18 a les 18 hores al 25 de juny, una volta retiren les restes de la cremà. 

Tramvies especials 

Per a aquesta nit, el tramvia dóna un servei especial fins a les 03.00 hores. Les que prolonguen l'horari són les línies 2, 3 i 4. D'aquesta manera facilita l'assistència als actes de Fogueres, com la Desfilada del Ninot, en què les comissions aniran disfressades amb motius relacionats amb el tema de la seua foguera. La cavalcada començarà a les 20.00 hores, a l'avinguda d'Alfons el Savi, i recorrerà la Rambla i el carrer d'Altamira fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha programat un servei especial nocturn per als caps de setmana previs als dies principals de festes. Com en altres anys, els combois tindran composició doble durant l'horari de les mascletaes, de manera que es duplica el nombre de places i s'ofereix una major comoditat als usuaris.

Respecte del servei nocturn, en total seran 57 els tramvies que connectaran el centre de la ciutat amb els municipis de l'àrea metropolitana. La línia 2 (plaça dels Estels-Sant Vicent del Raspeig) serà la que més frequència tindrà, amb 26 circulacions (13 per cada sentit). De la plaça dels Estels el primer servei especial eixirà a les 22.08 hores i l'últim, a les 2.18 hores. De Sant Vicent, el primer eixirà a les 22.42 hores i l'últim, a les 2.48 hores.

La línia 3 (plaça dels Estels-el Campello) oferirà 16 trajectes extres. El primer eixirà de la plaça dels Estels a les 22.19 hores i l'últim, de la mateixa estació, a les 3.18 hores. De tornada, el primer partirà del Campello a les 21.42 hores i l'últim, a les 00.11 hores.

Entre aquests combois es troben les tres últimes circulacions que eixiran de Benidorm (22.35, 22.55 i 23.25 hores) i que aquesta nit, en lloc d'acabar al Poble Espanyol, com és habitual, allargaran el viatge fins a la parada de la plaça dels Estels (pararan en totes les estacions excepte Sangueta). 

La línia 4 (plaça dels Estels-plaça de la Corunya) posarà en marxa 15 circulacions extres. La primera, en el recorregut d'anada a les 22.59 hores des de la plaça del Estels i l'últim, a les 1.59 hores. Des de la plaça de la Corunya hi haurà huit circulacions, la primera a les 23.02 hores i l'última, a les 2.28 hores.

Cap dels serveis especials no farà parada al baixador de Sangueta. Més informació, al telèfon 900 72 04 72 i en el web www.tramalicante.es.

També et pot interessar

stats