Apadrina un bancal, la iniciativa de tres joves per a recuperar el mas del Potro d'Alcoi

El projecte es troba en procés de finançament cooperatiu per a poder crear a l'espai un centre social autogestionat que servisca de punt d'encontre per a l'agroecologia, la cultura descentralitzada i l'acció social

El Mas del Potro en Alcoi (l'Alcoià)
El mas del Potro a Alcoi / Goteo

Sara, Roger i David són tres joves d'Alcoi de 22 i 23 anys que, com tants altres de la seua edat, s'han trobat amb dificultats per a obtindre recursos econòmics i per a emprendre. Per aquesta raó han obert un procés de finançament col·laboratiu per a fer realitat el projecte ecosocial del mas del Potro al barranc del Cint a l'Alcoià i convertir-lo en un "espai d'aprenentatge, de cultura, d'agroecologia i de transició cap a noves maneres de crear i de viure basades en la ruralitat".

En aquesta campanya de cofinançament, que es realitza a través de la plataforma Goteo, les persones que facen donacions poden rebre diverses recompenses. Entre elles es troba poder apadrinar un bancal del terreny i batejar-lo amb el nom que el donant preferisca. Així mateix, el nom apareixerà també al mapa il·lustrat de l'entorn del Mas.

Tres joves enceten una campanya de finançament per a recuperar el mas del Potro
Tres joves enceten una campanya de finançament per a recuperar el mas del Potro / Goteo

Si se supera el pressupost mínim de 6.000 €, l'objectiu és donar-li continuïtat al projecte col·lectiu que van iniciar al mas del Potro un grup d'activistes alcoians en 2001. Per a poder aconseguir-ho, els diners es destinaran a projectar l'espai com un enclavament per a desenvolupar tallers, activitats, formacions i trobades que fomenten l'agroecologia, la sobirania alimentària, la cura pel medi ambient i les xarxes entre les persones.

L'espai també millorarà la llibreria, el taller i una sala per a organitzar trobades i formacions, tant a l'exterior com a l'interior. Així mateix, es faria ús dels nombrosos bancals per a cultivar, amb sistema de reg per degoteig, i dels corrals. Tot això, segons expliquen els tres amics, "a partir d'un posicionament polític des de l'horitzontalitat, l'ecofeminisme i l'autogestió". A més a més, "totes les diversitats sexuals, de gènere i afectives" són benvingudes.

Així mateix, també projecten la possibilitat de crear una cooperativa d'habitatges que possibilite portar uns models de vida "en contraposició als dogmes de l'individualisme i la propietat privada", on les energies s'enfocarien a cuidar la casa i els terrenys agrícoles.

També et pot interessar

stats