Dos anys de presó per a Juan Soler per intentar segrestar l’expresident del València CF Vicente Soriano

L’Audiència de València el condemna, i a dues persones més, per planificar el rapte per a cobrar el deute d’unes accions de l’entitat.

Foto de portada: Juan Bautista Soler durant la presidència del València CF en una imatge d'arxiu

La secció segona de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys de presó a l’expresident del València CF Juan Bautista Soler, a l’empresari hosteler Ciro D’Anna i a l’amic d’aquest, Abdellatif Laaroubi, Tati, per elaborar un pla per a segrestar i robar al també expresident de l’entitat valencianista Vicente Soriano. 

El pla consistia a abordar Soriano a l’eixida d’una cafeteria de València, introduir-lo en una furgoneta i traslladar-lo a un local d’Alfafar, on el retindrien fins que li pagara a Soler el que devia per la compravenda d’unes accions del club esportiu. En la declaració judicial, la víctima va assegurar que el van previndre del segrest i que aquest suposava, fins i tot, traslladar-lo a França. 

El tribunal considera als tres condemnats responsables d’un delicte de conspiració per al segrest i d’un altre de conspiració per a perpetrar un robatori amb violència en casa habitada. En conseqüència, els ha imposat un any de presó per cadascun dels delictes, després d’apreciar l’atenuant de dilacions indegudes en el procés, i els obliga a indemnitzar conjuntament la víctima amb 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El tribunal ha imposat una pena reduïda d’un any i un mes de presó a una quarta persona processada en la causa, Rachid Behdaoui, que va revelar el pla a la Policia i s’ha beneficiat de l’atenuant de confessió. 

La sentència, que encara pot ser recorreguda en el Tribunal Suprem, té amb el vot particular d’un dels tres magistrats, que considera que tots els acusats haurien d’haver sigut absolts. Durant el juí Soler va declarar que va rebre "amenaces vetlades" perquè fora part de l'operatiu per al rapte tot i que sempre es va negar a "participar en res il·legal", però que no va denununciar els fets a la policia per por a les represàlies. 

Un contenciós de 85 milions en accions del València CF

El conflicte entre Soler i Soriano al darrere d’aquest intent de segrest deriva d’un contenciós per la venda d’accions del València Club de Futbol. El 2008 Soriano va comprar Soler participacions de l’entitat per valor de 85 milions per a vendre-les a través d’una mercantil, Dalport, que es va retirar de l’operació. Dues sentències del Tribunal Suprem obligaven Soriano i a Dalport a pagar a Soler 20 i 39 milions d’euros per dos dels quatre pagarés amb els quals s’havia de fer la compra.

També et pot interessar

stats