Dos anys i mig de presó per a un home que va intentar cremar un bar perquè li negaren una consumició

L'Audiència de València el condemna per un delicte d'incendi en grau de temptativa i amb risc per a la vida i integritat de les persones i l'obliga a pagar 1.200 euros d'indemnització

Audiència de València, on s'ha celebrat la vista aquest dimarts
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys i mig de presó un home que va amenaçar de cremar un bar de Paiporta (Horta), on es negaren a servir-li una copa. La sentència, dictada després que acusació i defensa hagen tancat un acord de conformitat i que el condemnat reconeguera els fets, li prohibeix apropar-se a menys de 200 metres de la propietària de l'establiment. Amb ella va barallar-se abans de buidar una garrafa de gasolina en terra i fer acció d'encendre un encenedor.

El tribunal considera a aquest home autor d'un delicte d'incendi en grau de temptativa, però amb risc per a la vida i integritat de les persones, i l'obliga al pagament d'una indemnització de 1.200 euros per la neteja del bar. La multa compensa també les pèrdues econòmiques per mantindre'l tancat durant una nit i els danys morals que va patir l'ama a conseqüència dels fets.

Segons recull la resolució judicial, l'acusat es trobava el 25 de juliol de 2020 sobre les set i mitja de la vesprada en l'establiment, un bar situat en els baixos d'un edifici residencial de Paiporta, quan la propietària li va dir que ja no li servia més consumicions. L'audiència relata que, a partir d'aquesta negativa i “amb la intenció d'acovardir” la víctima, l'home va respondre de manera insistent que anava a comprar gasolina i cremar l'establiment, que va abandonar poc més tard.

Quinze minuts després va tornar amb una garrafa plena de gasolina que va abocar en terra i en la barra del local, “sense importar-li la vida i integritat física de la propietària del bar, les persones que consumien a l'interior del local, i els habitants de l'edifici”, precisen els magistrats en el relat de fets provats de la resolució.

L'abocament del combustible va provocar que els clients fugiren tant de l'interior com de la terrassa del bar. A continuació, el condemnat va traure un encenedor i, quan es disposava a encendre'l, un home es va llançar sobre ell, li ho va arrabassar i va impedir que provocara l'incendi.

També et pot interessar

stats