Dos anys i mig de presó per a un home que va atribuir al col·lectiu LGTBI l’origen de la pigota dels micos

L'home, que va publicar l'article "El ChuecaVirus-22" en el web d'España 2000, també haurà de pagar una multa de 3.000 euros

Audiència Provincial de València, en una imatge d’arxiu
L'Audiència Provincial de València, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys i huit mesos de presó un home acusat d'un delicte d'odi per publicar un article en la pàgina web de la formació política España 2000 en el qual atribuïa al col·lectiu LGTBI l'origen de la pigota dels micos.

La sentència, a la qual ha tingut accés l'agència EFE, també li imposa una multa de 3.000 euros i la inhabilitació per a exercir en l'àmbit educatiu o esportiu durant sis anys.

La fiscal especialitzada en delictes d'odi Susana Gisbert demanava inicialment per a l'acusat una pena de presó de dos anys i mig per un delicte comés en ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantits per la Constitució. És a dir, un delicte d'odi, si bé va elevar la petició en les conclusions definitives per haver-se difós la informació per internet.

La sala ha considerat provat que el 23 de maig del 2022 l'home va publicar en el web mencionat un text, que va reproduir posteriorment en xarxes socials, en el qual usava expressions ofensives i humiliants cap a aquest col·lectiu, "encaminades a propagar el menyspreu, l'hostilitat i l'animadversió".

Els magistrats, però, no han tingut en compte la difusió que va poder tindre aquest article, sinó la "potencial major propagació d'aquest [article]". Tampoc han considerat transcendent el testimoni del processat, que va afirmar no ser l'autor de l'article, ja que era l'administrador del web on es va publicar.

L'article tenia per títol "El ChuecaVirus-22" i el van reproduir en Twitter (ara X) i Facebook. Entre les frases i expressions humiliants, feia referència al fet que "no hi ha dubte que la transmissió s'efectua no per ser gai, sinó per realitzar pràctiques sodomítiques perverses en locals d'ambient o saunes".

També assegurava: "Per molt que la cultureta LGTBI siga hegemònica, la veritat és que els comportaments sexuals dels pierdeaceites s'estan convertint en un problema de salut pública, i dels grossos".

L'autor d'aquest text va animar a la mobilització contra membres del col·lectiu LGTBI amb lemes com "Fora els contagiadors dels nostres barris" o "S'acabarà la pigota mico-sexual".

També et pot interessar

stats