Dos anys i mig de presó per al conductor que va atropellar mortalment una menor a Benicarló

El condemnat també va ferir una altra dona en perdre el control quan circulava a gran velocitat, cansat i després de prendre metadona.

Imatge d'arxiu d'una concentració del veïnat, en què es demanava justícia per al cas de la jove atropellada
Imatge d'arxiu d'una concentració del veïnat, en què es demanava justícia per al cas de la jove atropellada / À Punt NTC

El jutjat de Vinaròs ha condemnat a dos anys i mig de presó al conductor d’un vehicle que va atropellar el 2017 dos joves en una parada d’autobús de Benicarló. Com a conseqüència de l’atropellament, una d’elles, menor d’edat, va morir i l’altra va patir lesions múltiples. Circulava a gran velocitat, “en estat d’extrem cansament” perquè havia eixit de festa i després d’una dosi diària de metadona per la seua dependència de l’heroïna.

La sentència condemna l’acusat a un any i deu mesos de presó per un delicte d’homicidi per imprudència greu i a huit mesos més per un delicte de lesions per imprudència greu, però absol al processat del delicte contra la seguretat viària, del qual havia sigut acusat.

A més, en concepte de responsabilitat civil, l’acusat i una entitat asseguradora hauran d’indemnitzar una dona que va resultar lesionada amb 153.000 euros per tots els danys que li va causar l’accident, i sens perjudici de les quantitats ja abonades de manera prèvia al judici oral, que van ser 87.150,99 euros.

La sentència estableix com provat que, sobre les 22:37 hores del 14 de setembre de 2017, l’acusat conduïa un vehicle d’un germà per l’avinguda Magallanes de Benicarló a una velocitat excessiva, tot i estar limitada la via a 50 quilòmetres/hora. A més, el jutge ha reconegut que el conductor es trobava “en estat d’extrem cansament” perquè la nit anterior havia estat de festa, almenys fins a les 2:30 hores, i després va descansar només fins a les 7:00 hores. Així mateix, en la sentència consta que el condemnat estava afectat per la ingesta de la dosi diària de metadona, dirigida a la seua deshabituació a les drogues.

El vehicle va envair la plataforma on esperaven el bus

Aquestes circumstàncies van provocar que el processat entrara en estat de somnolència i perdera el control del vehicle, va perdre la trajectòria recta que portava i es va dirigir cap a la dreta, se’n va eixir de la via i va pujar a la plataforma elevada d’una estació de servei, on va atropellar a dues dones que es trobaven esperant l’autobús. Una d’elles va morir i l’altra va patir lesions.

L’endemà, l’acusat es va sotmetre a les proves de detecció de drogues, que van llançar un resultat positiu en cocaïna, benzoilecgonina i metadona. El processat estava, des del gener de 2016, en tractament per la seua dependència a l’heroïna.

També et pot interessar

stats