Anul·len la resolució que portava a juí els acusats en el cas del frau de l'AVE entre Crevillent i Múrcia

Entre els investigats en la causa figuraven, entre altres, responsables del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola i de la Comunitat de Regants Sant Felip Neri.

Imatge d'arxiu de l'AVE
Imatge d'arxiu de l'AVE / Europa Press

L'Audiència Provincial de Múrcia ha anul·lat, per falta de motivació, la resolució del 23 de gener de 2019 pel qual el jutjat d'instrucció número 9 va acordar obrir la fase intermèdia del procediment abreujat contra mig centenar d'investigats en el conegut com a cas César, de presumpte frau en el tram de l'AVE comprés entre Crevillent (Baix Vinalopó) i Múrcia.

La resolució, que en la pràctica enviava a juí a una cinquantena d’investigats i quatre empreses constructores, queda ara sense efecte en considerar l'Audiència que ni concreta els fets presumptament punibles, ni precisa l'actuació suposadament delictiva comesa per cadascun.

El tribunal deixa, mitjançant aquest escrit, en mans de la titular del jutjat dictar una altra resolució que complisca amb les exigències legals de motivació i amb els altres requisits previstos igualment en la normativa, o acordar el sobreseïment del cas.

L'Audiència de Múrcia estima íntegrament el recurs presentat pel fiscal, al qual es va adherir l'Advocacia de l'Estat, i el que el lletrat murcià Raúl Pardo-Geijo Ruiz va presentar en nom d'un dels investigats.

El cas César es va incoar al 2015 arran de la denúncia presentada per l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), en què alertava d'un possible frau milionari que podria haver-se produït entorn de les obres de l'AVE promogudes per l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). La investigació, seguida pels presumptes delictes d'estafa, falsedat, frau i malversació de cabals públics, entre altres, apuntava que els fets es van cometre amb l'emissió de factures presumptament falses o unflades per les obres de reposició de les xarxes de regadiu afectades pel projecte.

Entre els investigats figuren antics responsables del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola, de la Comunitat de Regants Sant Felip Neri i responsables de les obres per part d'Adif i de les empreses adjudicatàries dels treballs.

També et pot interessar

stats