Antonio Bar, catedràtic d’Estudis Europeus: “Theresa May està tocada de mort, l’única que no ho sap és ella”

L’expert assenyala que la solució al Brexit hauria de passar per la convocatòria d’eleccions al Regne Unit.

Antonio Bar en 'À Punt Notícies matí'
Antonio Bar en 'À Punt Notícies matí'

Les úniques dues possibilitats són o que s’acorde un Brexit dur, és a dir, l’eixida sense acord amb la Unió Europea, o que es convoquen eleccions. És el que pensa el catedràtic d’Estudis Europeus, Antonio Bar. En declaracions a À Punt Notícies matí, l’expert s’ha decantat per la segona opció, la convocatòria de comicis per a aclarir la situació. “Theresa May està tocada de mort, l’única que no ho sap és ella”, ha afirmat.

Antonio Bar ha destacat la divisió que el Brexit ha provocat en la societat britànica, amb la part “més radical” que aposta pel divorci sense acord i la resta, que prefereix una solució pactada. “El problema és que ningú sap el que vol. L’acord de May és raonable”, ha assegurat. Sobre la possibilitat d’una pròrroga, el catedràtic ha assenyalat que no li troba el sentit, llevat que es convoquen eleccions. En aquest cas, sí que veuria possible la convocatòria d’un segon referèndum. 

Espanya, preparada per al Brexit

Sobre si Espanya està preparada per a l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea, el catedràtic ha assenyalat que sí, que el govern de Pedro Sánchez té previst un pla de contingència, de la mateixa manera que la resta d’Europa. A pesar d’això, ha reconegut que l’impacte serà “molt dur”, i que malgrat els esforços per a alleugerir-lo, les conseqüències les sentirà la societat igualment.

També et pot interessar

stats