Antifrau investiga regidors de Compromís, PSPV i València en Comú per presumptes sobresous

10 regidors de l'anterior legislatura haurien cobrat un total de 772.000€ en aquest concepte.

Balcó de l'Ajuntament de València
Balcó de l'Ajuntament de València

L'Agència Valenciana Antifrau ha obert una investigació pels presumptes sobresous de deu regidors de Compromís, PSPV i València en Comú en l'anterior legislatura, segons ha informat el PP.

Els edils de l'Ajuntament de València s'haurien fixat un complement de 25.000 euros anuals per a cobrar el mateix sou que un regidor amb dedicació exclusiva, la qual cosa sumaria un total de 772.000 euros.

El Partit Popular ha defés que Antifrau ha d'arribar "fins al final" per a aclarir si el govern municipal "va intentar eludir" la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local.

Els populars han sol·licitat els informes jurídics d'Intervenció i Secretaria que "podrien alertar d'un presumpte frau de llei" en relació amb els "sobresous".

La investigació d'Antifrau se centra en cinc regidors de Compromís: Sergi Campillo, Consol Castillo, Giuseppe Grezzi, Pilar Soriano i Glòria Tello; tres del PSPV: Sandra Gómez, Anaïs Menguzzato i Vicent Sarrià; i dos de València en Comú: Neus Fàbregas i María Olvier. L'agència considera que hi ha indicis "raonables" per a creure que els fets siguen veraços i ha comunicat al consistori l'obertura d'aquest procediment.

També et pot interessar

stats