Anticorrupció veu nous indicis per a investigar Cospedal per l'espionatge a Bárcenas

L'enregistrament de nous àudios trauen a la llum converses entre l'excomissari José Manuel Villarejo i l'ex secretària general del PP el 2013

L’exsecretària general del PP i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu
L’ex secretària general del PP i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
12 de setembre 2022 - 12:15

La Fiscalia Anticorrupció sosté que l'aparició de nous àudios que no constaven en l'anterior procediment permet tornar a investigar l'exsecretària del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, en la peça relativa al presumpte espionatge a l'extresorer del partit Luis Bárcenas, l'operació Kitchen.

El departament que dirigeix el fiscal Alejandro Luzón ha remés un escrit al titular del jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional en el qual advoca per tornar a imputar Cospedal arran de l'aparició de nous enregistraments fets públics al maig i que registren converses —una d'elles parlant sobre "això de la llibreteta (de Bárcenas) millor seria poder-ho parar"— entre l'excomissari José Manuel Villarejo i l'exsecretària general del PP el 2013, segons han informat fonts fiscals.

La Fiscalia ha defés investigar qui va ser número dos de l'expresident del partit, Mariano Rajoy, en una peça separada, ja que l'Audiència Nacional va confirmar a l'abril el tancament de les perquisicions sobre l'operació Kitchen i va deixar fora de la causa a Cospedal.

L'aparició d'aquests nous àudios constitueixen per a la Fiscalia indicis suficients per a tornar a atorgar la condició d'imputada a Cospedal. Però descarten escoltar el testimoni de l'expresident del Partit Popular i del govern Mariano Rajoy.

Aquest escrit de la Fiscalia Anticorrupció es pronuncia sobre la petició de reobrir el procediment per a investigar a Cospedal que va realitzar el PSOE per la presumpta trama parapolicial que s'hauria orquestrat des del Ministeri de l'Interior el 2013. L'objectiu era espiar Bárcenas i obtindre documents que ell guardava i que comprometrien el Partit Popular i els seus dirigents.

També et pot interessar

stats