Anticorrupció manté els pactes amb Blasco i Tauroni

Les altres dues acusacions, Advocacia de la Generalitat i la Coordinadora Valenciana d’ONGD, s'hi han mostrat totalment oposades.

VÍDEO | Anticorrupció manté els pactes amb Blasco i Tauroni

El fiscal Anticorrupció Jesús Carrasco ha exposat que respecta "en els termes més escrupolosos" els pactes que va assolir en els dies previs a l'inici de la vista del cas Blasco amb els principals acusats. 

Així ho ha assegurat en l’elevació de conclusions provisionals a definitives en el juí per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i el fallit hospital d'Haití.

En concret, aquestes conformitats contemplen penes de tres anys i mig de presó per a l’exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP en les Corts Rafael Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni.

Les altres dues acusacions, Advocacia de la Generalitat i la Coordinadora Valenciana d’ONGD, han mostrat la seua total oposició.

D’altra banda, la pràctica totalitat de les defenses han sostingut que també respecten els pactes assolits amb les diferents acusacions. Només han mostrat rebuig a la responsabilitat civil global que ha fixat l'Advocacia, de 5,3 milions d'euros. 

A més, la majoria de les defenses, entre elles la de Blasco i Tauroni, han demanat que la Generalitat i la Coordinadora paguen les costes del juí per "dilatar innecessàriament el juí". Així mateix, han denunciat la "il·legitimitat" que consideren que afecta la Coordinadora en aquest procés judicial.

També et pot interessar

stats