Anticorrupció investiga la relació d'una magistrada de Benidorm amb la màfia russa que s'ha beneficiat d'una errada judicial

Un informe de la Udyco sobre escoltes telefòniques identifica la titular del jutjat número 3 de Benidorm, com la persona que va avisar la trama de la seua imminent detenció

Un dels 23 detinguts en l'operació policial el 2020 / CNP

La Fiscalia Anticorrupció investiga la possible vinculació d'una jutgessa de Benidorm (Marina Baixa) amb la màfia russa que s'ha beneficiat d'una errada judicial. Un informe de la Brigada Central d'Estupefaents de la Policia Nacional (Udyco) a partir d'unes escoltes telefòniques assenyala la magistrada, titular del jutjat número 3 de Benidorm, com la persona que va avisar la trama de la seua imminent detenció quan estava en funcions de guàrdia en el jutjat número 1, que porta el cas.

L'informe, que ha publicat El Confidencial, destaca la relació d'amistat amb els detinguts i la presumpta recepció de pagaments i regals a canvi de favors.

En el rerefons del cas hi ha una operació amb 23 detinguts contra el blanqueig de cabals del crim organitzat de l'est centrada a la Marina Baixa, on un dels implicats claus era Aleksei Xirókov, vinculat al Partit Popular d'Altea. 

En l'operació van detindre altres càrrecs del PP, com el regidor de Seguretat de Benidorm, Lorenzo Martínez Sola i l'exregidor d'Altea Jaime Sellés, a més de l'excap de la Guàrdia Civil de la localitat i un brigada de la Benemèrita destinat a Benidorm. 

Els quatre, però, van ser alliberats el febrer passat, després que la magistrada instructora apreciara que no hi havia proves suficients per a matindre l'acusació per tràfic d'influències. 

Als díhuit detinguts que restaven els van alliberar al final de setembre, després del sobreseïment de la causa per una errada processal, ja que la titular del jutjat no va prorrogar el termini d'instrucció. 

La Fiscalia ha recorregut contra la decisió per a intentar evitar l'arxivament del cas en què han estat treballant durant més de set anys.

També et pot interessar

stats