Anticorrupció demana que es mantinga la confessió d'Ortiz en el juí per les irregularitats del PGOU d'Alacant

L'empresari es va retractar després de conéixer la sentència de la peça dels fems d'Oriola, en què l'exculpaven junt amb tots els altres acusats.

L'empresari es va retractar després de conéixer la sentència de la peça dels fems d'Oriola.
L'empresari es va retractar després de conéixer la sentència de la peça dels fems d'Oriola.

La Fiscalia Anticorrupció d'Alacant ha demanat al tribunal que jutjarà a partir d'aquest dimarts les presumptes irregularitats en el Pla General d'Urbanisme (PGOU) d'Alacant que mantinga la confessió del principal empresari beneficiat, Enrique Ortiz.

Anticorrupció assenyala que la conformitat del promotor urbanístic dels delictes que se li imputen es va ratificar en seu judicial i és "irrevocable". En cas contrari, si l'Audiència d'Alacant accepta la retirada de la confessió d'Ortiz i d'altres dos acusats, la Fiscalia sol·licita ajornar la vista oral.

Ortiz va tancar un pacte de conformitat el passat 9 d'abril en el qual acceptava l'escrit d'acusació de la Fiscalia i confessava haver pagat favors als exalcaldes de la ciutat Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, tots dos del PP, perquè adequaren el pla urbanístic a favor seu. A canvi, eludia l'ingrés en presó perquè se li reduïa la condemna a dos anys i al pagament d'una multa d'1,6 milions. Aquesta conformitat va ser ratificada el dia 22 del mateix mes en seu judicial davant del lletrat de l'administració de Justícia.

No obstant això, a principis de juny es va conéixer la sentència d'una altra de les peces separades del Brugal, la relativa als fems d'Oriola, on es va exculpar tots els acusats per la invalidesa parcial de les gravacions policials, que van donar peu tant a aqueixa branca com a la del PGOU. Per això, fa uns dies, Ortiz, el seu germà Virgilio i el seu col·laborador Santiago Bernálbez van notificar al tribunal la intenció de no ratificar l'acord d'abril mitjançant un nou escrit pel qual es retractaven de la confessió que feren i es reafirmaven en la petició d'absolució.

També et pot interessar

stats