Anticorrupció demana fins a 29 anys a 8 acusats per la venda d'armes a l'Aràbia Saudita

Se'ls acusa de presumptes irregularitats en onze contractes vinculats a l'empresa pública Defex per més de 48 milions d'euros.

Protesta al Regne Unit per la venda d'armes a l'Aràbia Saudita, en una imatge d'arxiu
Protesta al Regne Unit per la venda d'armes a l'Aràbia Saudita, en una imatge d'arxiu / Reuters

La Fiscalia Anticorrupció demana penes de 20 a 29 anys de presó als huit acusats vinculats a l'empresa pública Defex, entre ells l'expresident José Ignacio Encinas, per presumptes irregularitats en 11 contractes de subministrament de material militar a l'Aràbia Saudita entre 2005 i 2014 per més de 48 milions d'euros.

La Fiscalia els acusa de delictes d'organització criminal, corrupció en les transaccions internacionals, malversació de cabals públics, falsedat documental i, en alguns casos, també de blanqueig.

Multes milionàries

En l'escrit de qualificació, el fiscal demana, a més, una multa de 45 milions d'euros per a l'empresa Defex i de 29 milions per als huit acusats, xifra a la qual hauran de sumar altres multes milionàries els quatre acusats als quals també acusa de blanqueig.

En el cas Defex s'investiguen en diferents peces contractes de subministrament militar en cinc països: l'Aràbia Saudita, Egipte, el Brasil, Angola i el Camerun.

També et pot interessar

stats