Anna Lluch: "Les dones han de perdre la por al càncer de mama"

L'oncòloga destaca que l'atenció personalitzada als pacients està ajudant a reduir els tractaments amb quimioteràpia.

Pots escoltar l'entrevista a Anna Lluch ací.
Pots escoltar l'entrevista a Anna Lluch ací.

En les Notícies del matí hem rebut la visita d'Anna Lluch, cap del servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Clínic de València i coordinadora del grup d'investigació de biologia en càncer de mama de la fundació INCLIVA. Lluch, un referent en la lluita contra el càncer, ha parlat sobre les novetats en el diagnòstic i tractament d'aquesta malaltia i de la situació de la sanitat valenciana. 

La investigadora s'ha mostrat positiva pel que fa als avanços en la lluita contra el càncer de mama. "Les dones han de perdre la por a aquesta malaltia. Es pot curar, tenim taxes de curació molt elevades", ha afirmat. També ha destacat que cada vegada l'atenció a les pacients amb aquesta malaltia és més personalitzada i això està ajudant a reduir els tractaments amb quimioteràpia.

Una de cada huit dones tenen probabilitat de patir càncer de mama, per això l'oncòloga ha posat èmfasi en la importància de fer un bon diagnòstic per a aconseguir un tractament eficient. Lluch ha explicat que els pacients tenen dret a demanar una mostra del seu tumor perquè s’estudie. "Si no fem un bon diagnòstic, no podem fer un bon tractament", ha afirmat.

La Comunitat Valenciana és pionera en campanyes de prevenció

Anna Lluch ha afirmat que la Comunitat Valenciana és pionera en prevenció ja que fa més de 20 anys que tenim campanyes públiques d'una alta qualitat i ha animat les persones sanes a participar per a ajudar a augmentar el nombre de diagnòstics precoços. 

L'oncòloga també ha assegurat que la sanitat valenciana és referència al món i que ací "estem fent una investigació capdavantera i de qualitat". També ha insistit que ja no cal buscar tractaments a l'estranger o en la medicina privada. "Tenim tots els mitjans i la medicina pública és de qualitat, a l'Hospital Clínic rebem malalts d'altres comunitats".

Sobre el nomenament d'Ana Barceló com a consellera de Sanitat, Lluch ha explicat que els metges "esperen moltíssim" d'ella i que voldria que els ajude i que entenga tots els problemes que la sanitat té. 

També et pot interessar

stats