Els animals del Bioparc combaten la calor amb gelats de cucs, carn crua, fruites i verdures

Els cuidadors del Bioparc de València activen accions dirigides a mantindre el benestar dels animals durant l’onada de calor

Els animals del Bioparc també combaten la calor

La present onada de calor no sols afecta les persones, sinó també els animals. Al Bioparc de València han posat en marxa diverses accions dirigides a mantindre el benestar dels animals durant aquests dies d'elevades temperatures. 

Segons ha explicat Pepa Crespo, directora de Comunicació del Bioparc, s’han habilitat aspersors que simulen pluja artificial perquè puguen refrescar-se, i també els donen els aliments en forma de gelat”. 

Si el protocol de la temporada d'estiu inclou mesures per a garantir que els animals estan en condicions òptimes, i per tant a l'estiu s'incrementa la hidratació i es redueix l'aportació calòrica, aquests dies excepcionals s’han completat amb actuacions específiques. 

Els lèmurs menjen el seu aliment en forma de gelat
Els lèmurs menjen el seu aliment en forma de gelat / À Punt NTC

D’una banda, han creat grans tolls de fang per a espècies com elefants i rinoceronts. Pel que fa a l’alimentació, han preparat gelats o sorbets amb els menjars preferits de cada animal, com són fruites, verdures, sucs o musli per a herbívors. I per als carnívors, peix, cucs i carn crua. Per a refrescar, entretindre i alimentar lleopards, goril·les, hienes, lèmurs, elefants, suricates i girafes, entre altres".

Els goril.les i ximpanzés menjen el seu gelat de musili i fruites
Els goril.les i ximpanzés menjen el seu gelat de musili i fruites / À Punt NTC

Els grans primats com a goril·les i ximpanzés, amb l'habilitat i intel·ligència que els caracteritza, han descobert la manera d'agafar els enormes gelats de musli i fruites d'atractius colors que penjaven dels arbres.

Els carnívors com a hienes i lleopards utilitzen les seues potents arpes i dentadura per a atrapar els grans trossos de carn penjats en blocs de gel. Els elefants són grans experts a agafar amb la seua trompa els gelats gegants d'apetitoses fruites i verdures mentre es donen un capbussó.

Vicky Ciornaja, responsable d’Herbívors, ha explicat a À Punt que els animals pel que fa al seu comportament aquestos dies "es comporten com les persones i també es mostren més actius de vesprada quan van baixant les temperatures”. 

També et pot interessar

stats