Animalistes protesten en defensa dels drets dels llebrers a València

Segons una investigació d'AnimaNaturalis i CAS International, cada any s'abandonen o maten 50.000 gossos d'aquesta espècie a l'estat espanyol

Concentració en defensa dels drets dels llebrers a València
Concentració en defensa dels drets dels llebrers a València / Maria Rosa Mateu

Les organitzacions animalistes AnimaNaturalis i CAS International exigeixen aquest dissabte al migdia davant de l'Ajuntament de València la protecció per a tots els llebrers que són usats en la caça i les carreres. La protesta, emmarcada dins de la campanya "Salvem els llebrers", busca que aquests gossos no siguen considerats una eina de treball i que se'ls garantisca els mateixos drets que a les mascotes sota la nova legislació estatal de protecció animal.

Cada any s'abandonen o maten vora 50.000 llebrers a l'estat espanyol quan acaba la temporada de caça, segons una investigació realitzada per aquestes organitzacions. Així doncs, tant AnimaNaturalis com CAS International demanen una major protecció legal d'aquesta i altres espècies utilitzades sovint en campionats i en la cinegètica.

Les entitats animalistes denuncien que en l'actualitat no hi ha cap llei que protegisca aquests gossos, només normatives autonòmiques. CAS Internacional ha encetat una recollida de firmes per a exercir pressió i aconseguir aquests canvis legislatius en defensa dels llebrers.

També et pot interessar

stats