Ángel Martín: “Quan estàs dins del pou no existeix el sentit de l’humor”

El guionista visita València per a presentar el seu llibre 'Por si la voces vuelven'

À Punt entrevista el guionista Ángel Martín / À Punt NTC

Por si la voces vuelven és el testimoni fet llibre de l’humorista i guionista Ángel Martín en què conta el brot psicòtic que va patir fa quatre anys. Aquest dilluns està a València de promoció, i ha passat per À Punt, on un equip ha parlat amb ell sobre les malalties mentals i l'estigmatització.

En l'informatiu diari "para ahorrar tiempo", que ha publicat aquest dilluns a Twitter (com fa cada dia), bromejava dient “ja veureu com els psicòtics no estem tan bojos”. Una nota d’humor a la malaltia mental que va patir i sobre la qual parla en el llibre.

Tot i això, reconeix que l’humor no és una eina que ajude a eixir del pou. “Quan estàs a dins, no existeix el sentit de l’humor”. A aquest pou va caure fa quatre anys i les veus el dominaven. Catorze dies d'ingrés i una teràpia contra el brot psicòtic el van traure de l'abisme, segons explica.

Sobre el llibre que ara presenta, assegura que és una “caixa de ferramentes” per si alguna persona ha passat per una experiència semblant a la seua o coneix algú que l’estiga passant i creu que el pot ajudar. “Les persones que estan al teu voltant pateixen tant com tu perquè no saben què passa pel teu cap”, manifesta. 

El llibre, a més està ajudant a trencar l'estigma de la bogeria. “Molta gent m’està contant, en l’àmbit privat, la seua experiència. M’he adonat que el 98% de la població ha viscut una situació semblant. Si la gent s’adonara que tot el món té un cas a prop, es perdria la por a parlar de les malalties mentals”, ha sentenciat. 

També et pot interessar

stats