Andreu Escrivà: “La manca de temps és el gran motor de la insostenibilitat”

L'ambientòleg valencià critica la falsa consciència ecològica en el seu llibre 'Contra la sostenibilitat'

À Punt Notícies entrevista l'ambientòleg Andreu Escrivà / À Punt NTC

L'ambientòleg valencià Andreu Escrivà busca llevar la bena dels ulls de la ciutadania i critica la falsa consciència ecològica en l'últim llibre. En Contra la sostenibilitat planta cara a tot el que s’ha etiquetat com a “no contaminant” i fa un repàs contra l'ecopostureig i l'autoengany mediambiental. “El llibre és un intent de detectar totes aquelles accions que realment són més façana que fonament. No podem parlar del canvi climàtic si no qüestionem el model econòmic”, assegura. 

L'autor valencià adverteix que el planeta està en un compte arrere i defén l'acció immediata, una responsabilitat amb un cost alt per als que menys recursos tenen. “La manca de temps és el gran motor de la insostenibilitat. Quan tenim menys temps adquirim objectes menys sostenibles i gastem més energia en moure’ns més ràpid”, afirma. 

Escrivà agrega també que una de les claus per canviar el model actual és reduir els temps de treball i apostar per models com la setmana de quatre dies: “La vida no només és eficiència, també és humanitat. I el model de vida i de consum que tenim hui dia no és sostenible”, manifesta el divulgador. 

També et pot interessar

stats