Andrés Contreras: "Mon pare va morir i he patit molt, però de tot es pot eixir"

Entrevistem un dels supervivents del l'atropellament mortal de tres ciclistes a Oliva un any després de la tragèdia.

Es compleix un any de l'atropellament mortal de tres ciclistes a Oliva per una conductora èbria i drogada.

Va passar ara fa un any, el 7 de maig de 2017. Una conductora que tornava a casa després d'una nit de festa va atropellar cinc ciclistes a la N-332, al seu pas per Oliva. Havien acabat la ruta i marxaven a celebrar el Dia de la Mare. Dos dels esportistes van morir a l'acte i un tercer va faltar tres dies després. Els altres dos van resultar greument ferits.

El vehicle havia envaït el carril contrari en una recta amb visibilitat i la conductora va donar positiu per alcohol i drogues.

Andrés Contreras és un dels supervivents. Va estar una setmana en coma, dos més a l'UCI, i després va començar un llarg camí de recuperació que encara continua. En despertar es va assabentar que son pare i alguns amics havien mort en l'accident. Tots pertanyien a una penya ciclista de Xàbia.

Un any després Andrés ha decidit superar el trauma donant una utilitat social a l'aprenentatge que ha extret de la tragèdia. És un actiu defensor dels drets dels ciclistes i també dóna cursos i xerrades per a conscienciar els joves dels perills de la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, així com de la necessitat de respectar els vianants i la resta d'usuaris de la calçada.

Contreras, que també impulsarà una campanya de sensibilització, té un missatge per compartir: "He perdut mon pare i he patit molt físicament i psicològicament, però es pot eixir de tot. Vull dir-los als joves que no es queixen tant de les coses menudes, que vivim en una societat molt agraïda i que cal tornar aquest agraïment circulant i convivint millor tots junts".

Aquesta relectura en positiu contrasta amb l'actitud de l'autora de l'atropellament, qui abans del sinistre ja havia perdut el carnet per conduir sota els efectes de l'alcohol. A través del seu advocat, ha demanat al jutge que li concedisca la llibertat provisional, amb l'argument que no hi ha risc de fuga.

També et pot interessar

stats