Ana Orantes, víctima de violència masclista, tindrà un carrer a Sevilla

La proposta ha nascut del fòrum Homes per la Igualtat, per a donar visibilitat a un problema social que Ana Orantes va traure a la llum.

Ana Orantes va ser assassinada l'any 1997 pel seu exhome
Ana Orantes va ser assassinada l'any 1997 pel seu exhome

Sevilla serà la primera ciutat que dedicarà un carrer a una assassinada per violència masclista. L'Ajuntament ha aprovat que una de les vies porte el nom d'Ana Orantes, una dona a qui va assassinar el seu home, fa 22 anys. Ana tenia 60 anys i havia relatat en Canal Sur el calvari de maltractaments que havia patit durant 40 anys de matrimoni. 

La proposta ha nascut del fòrum Homes per la Igualtat, per a donar visibilitat a un problema social que Ana Orantes va traure a la llum. La moció, aprovada per tots els grups de l'Ajuntament, on el PSOE governa en minoria, diu que l'assassinada "va canviar la història", després de denunciar públicament en 1997 en la televisió que el seu home l'havia maltractada "físicament i psicològicament" durant els 40 anys que van estar casats. 13 dies després d'eixir en els mitjans, l'exhome la va matar. 

La iniciativa destaca la valentia d'Ana Orantes, que "va posar paraules a allò que moltíssimes fones patien (i pateixen) en la intimitat de la llar. El maltractament va deixar de ser una cosa privada per a ser una cosa pública". A més, la moció recorda que la "injustícia" del seu assassinat "va cristal·litzar anys després en una llei integral contra la violència de génere (la llei 1/2004)", un text que indica que a Espanya continuen assassinant una mitjana de 60 dones a l'any. 

També et pot interessar