L’Audiència Nacional proposa jutjar l'excap de Policia Antidroga a Alacant per blanqueig de diners del narcotràfic

Es tracta d’una peça separada de la denominada Operació Beautiful, que ja va processar 79 persones al novembre

L\'Audiència Nacional ratifica l\'arxivament de la causa d\'Agreal
Imatge d'arxiu de la façana de l'Audiència Nacional / À Punt NTC

El jutge José Luis Calama ha proposat jutjar l'excap de la Unitat de Drogues de la Policia Nacional a Alacant Francisco Javier Méndez Oliva i altres 35 persones acusades de blanquejar diners procedents del narcotràfic. En un pronunciament, el titular del jutjat central d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional explica que es tracta d'una peça separada de la denominada Operació Beautiful, per la qual ja van processar 79 persones el novembre per presumptes delictes de tràfic de drogues i organització criminal.

Ara, en aquesta peça, el magistrat proposa jutjar, entre altres, als presumptes responsables de l'organització: els acusats Juan Ramón García Crespo i Juan Andrés Cabeza Pedrada; l'excap de la Unitat de Droga i Crim Organitzat (UDICO) a Alacant Francisco Javier Méndez Oliva, el seu germà i la seua esposa, així com els membres de les mercantils utilitzades per a donar curs legal als diners de procedència il·lícita.

En relació amb l'Inspector Cap Francisco Méndez Oliva, qui durant una dècada va ostentar un lloc de comandament en l'àmbit de la investigació contra el tràfic de drogues a la província d'Alacant, el jutge relata que els seus contactes amb Juan Andrés Cabeza Pedrada haurien sigut permanents des del 2012 i que l'organització s'aprofitava d'aquest agent de policia per a recaptar informació i cobertura.

La investigació ha acreditat el blanqueig de capitals desenvolupat per Méndez Oliva i Cabeza Pedrada en l'operativa i adquisició i venda de vehicles Land Rover en operacions gestionades per l'inspector en què la seua esposa figurava com a titular dels vehicles comercialitzats. L'acte es basa en les intervencions telefòniques registrades per a concloure que aquesta investigada era plena coneixedora dels negocis formalitzats en el seu nom.

Al fil, el magistrat assenyala que Francisco Javier Méndez i la seua esposa disposaven d'una massa patrimonial molt superior i totalment desvinculada de la seua renda global acreditada com a lícita, fet del qual s'infereix no sols la possible introducció en el circuit legal de diners de procedència desconeguda, sinó també l'adquisició de béns i serveis d'un cert valor a través de pagaments en metàl·lic.

També et pot interessar

stats