Ampes, sindicats educatius i personal demanen més recursos un dia abans de l'inici del curs

Els pares i mares de l'estudiantat vigilaran que es complisquen els plans fixats i votats en les jornades continuades

Un aula amb alumnes de primària, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Pocs dies abans del començament del nou curs escolar, que arranca el pròxim dilluns dia 12 de setembre, les ampes dels centres educatius, el Sindicat dels Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament i part del personal docent han advertit que cal fer més contractacions perquè els alumnes obtinguen una educació més personalitzada. 

Les xifres donades a conéixer per la Conselleria d'Educació, que ha anunciat que hi haurà més professorat, no són suficients per al sector. Marc Candela, del sindicat, ha assegurat que es necessiten "plantilles adequades per a facilitar una educació especialitzada a l'alumnat".

Si bé la ràtio serà més baixa, Candela ha alertat que és una xifra enganyosa, que depén molt de la zona i dels centres de què parlem. A més, des de la Confederació d'Ampes Gonzalo Anaya es reivindica l'estabilització de les plantilles del professorat, especialment en les comarques de l'interior i a les del sud d'Alacant.

Rubén Pacheco, president de Fampa València, ha assegurat que la continuïtat és clau. "No es pot continuar un projecte amb professors que estan un any només", ha afirmat. "Que incentiven d'alguna manera el professorat i podran quedar-s'hi", ha afegit Candela.

Així mateix, els pares i mares de l'estudiantat vigilaran que es complisquen els plans fixats i votats en les jornades continuades, que impliquen activitats extraescolars de qualitat. També demanen que la xarxa de gratuïtat plena s'estenga a l'etapa infantil de zero a un any.

També et pot interessar

stats